Koncert med fortolkninger af breve fra en sønderjysk soldat i Den Store krig

8. november 2022 Kultur
Lars Malm og Kresten Andresen Foto: MALM
Lars Malm og Kresten Andresen Foto: MALM

Musiker Lars Malm, der er kendt fra bandet Nordstrøm, fortolker på sit kommende album, ’Menneske igen’, breve og dagbogsnotater, som den sønderjyske soldat Kresten Andresen forfattede under Første Verdenskrig.

En forsmag på albummet kan opleves ved to koncerter fredag den 18. november i Riddersalen på Sønderborg Slot, som præsenteres i samarbejde med Grænseforeningen Sønderborg og Museum Sønderjylland.

”Jeg mødte Kresten Andresen for nogle år siden og blev forbløffet over, hvor lyslevende han fremstår i sine tekster, selvom han skriver fra et inferno af kanontorden og trommeild for over 100 år siden”, siger Lars Malm i en pressemeddelelse.

”Kresten Andresens breve er tidløse og rummer skarpe og poetiske refleksioner, om hvad det vil sige at være ung og have håb og drømme for fremtiden. Jeg glæder mig til at fremføre sangene og håber, at de vækker genklang hos publikum”, siger Lars Malm.

Ved to de koncerter tager Lars Malm, der med ‘Menneske igen’ optræder under kunstnernavnet MALM, publikum med ned i skyttegravenes mudder under Første Verdenskrig, hvor Kresten Andresen ufrivilligt er havnet som dansksindet sønderjyde. Han kæmper modvilligt krigen og den tyske sag, men mister livet som 25-årig i sommeren 1916 under Slaget ved Somme, der var et af krigens blodigste slag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt deltog ca. 30.000 sønderjyder på tysk side under Første Verdenskrig, hvoraf ca. 6000 mistede livet.

Koncerterne præsenteres i samarbejde med Grænseforeningen Sønderborg.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Lars Malm, der med sine sange om Kresten Andresens oplevelser under Første Verdenskrig viser, hvordan man kan gøre historien levende i dag”, siger Else Tornbo, næstformand for Grænseforeningen Sønderborg.

Koncerterne begynder kl. 16.00 og kl. 19.00. Billetpris er 75 kroner og billetter kan købes på Museum Sønderjyllands hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...