Konfirmanderne bruger konfirmationspengene fornuftigt

24. maj 2023 Samfund
Konfirmation er også mange penge og store gaver
Konfirmation er også mange penge og store gaver

I disse uger springer mange unge mennesker ud som konfirmander, og efter talerne og festen er slut, gøres gavebordet op. Undersøgelser viser, at konfirmanderne i gennemsnit får gaver for 31.000 kroner, hvor halvdelen er i kontanter.

I Sydbanks afdeling i Sønderborg er Maria Steensbeck Wollesen en af de rådgivere, der møder de nyslåede konfirmander.

“Jeg vil sige, at nogle er meget fornuftige, og nogle kan godt lide at bruge dem med det samme, og derfor er det vigtigt for os at informere dem om, hvilke muligheder de har”, siger Maria Steensbeck Wollesen i et tv-interview til SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maria Steensbeck Wollesen mener, at de unge i fremtiden vil blive glade for, at de måske lige stoppede op og tænkte over, hvad de egentlig vil med pengene, og derfor snakkes der også om en “drømmekonto” med de unge konfirmander.

“En drømmekonto er det, man faktisk kalder for en aldersopsparing. En aldersopsparing er noget, man bruger til at spare op til, når man går på pension”, lyder det fra Maria Steensbeck Wollesen.

Selvom de unge konfirmander har lang tid til pensionsalderen, er det også noget, der tænkes på, når konfirmationspengene skal bruges.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har faktisk fået positive svar tilbage, både med unge mennesker som ikke lige synes, de har så mange penge nu her, men det skal heller ikke være mange penge. Det kan bare være 100 kroner om måneden, som man putter ind, og så kan vi komme ind og investere, så konfirmandernes penge kan komme ud på markedet og blive vækstet. For selvom der er lang tid til, de unge går på pension, så er de penge, de har lagt ind på det tidspunkt, hvor man ikke rigtig kan mærke det i det daglige, rigtig mange gode penge værd, når de går på pension”, siger Maria Steensbeck Wollesen til SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sydbank har valgt at unge mennesker også har en ung rådgiver, som kan sætte sig ind i deres situationer.

“Det er vigtigt for dem, at der er en på den anden side, som har en forståelse og godt kan følge deres tvivlsomhed i forhold til livet frem. Og nu hvor vi i Sydbank fik alle de unge ud til filialerne igen, har det været rigtig positivt med de unge”, siger Maria Steensbeck Wollesen, privatrådgiver hos Sydbank i Sønderborg.

Det er konfirmandens forældre, der er de mest rundhåndede og typisk giver gaver eller pengegaver for 7.500 kroner, mens bedsteforældre i gennemsnit har en gave med til en værdi af 2.275 kroner. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Nordea, og som BT har refereret til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan se hele tv-interviewet med Maria Steensbeck Wollesen her på SønderborgNYT TV.

Denne artikel er skrevet af Ida Kjær Refshauge, SønderborgNYTs erhvervspraktikant.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...