Kongelige Køkkenhave: Onsdag eftermiddag begynder byggeriet af Paradehuset

20. november 2019 Kultur

Efter måneders slid og slæb i løbet af det våde forår og den varme sommer er den gamle køkkenhave ved Graasten Slot i Sønderjylland blevet forvandlet til en ny, flot produktions- og nyttehave med snorlige bede, flotte espalierer af æbletræer og de bedste forhold til produktion af frugt, grøntsager og urter.

Slots- og Kulturstyrelsen tager nu fat på at bygge “Paradehuset”, der skal huse myrter, citrustræer og figentræer, når kulden sætter ind, og “Vinterhaven”, hvor man kan spise frokost eller benytte til arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver også bygget en ny personalebygning, hvor der er plads til havens gartnere og de mange nye medarbejdere fra Sønderborg Kommunes socialpsykiatriske tilbud “Væksthuset”, skriver Sønderborg Kommune.

For at fejre at byggeriet nu går i gang, er der i dag kl. 14.00 inviteret til 1. spadestik i “Den Kongelige Køkkenhave, hvor der vil være taler, 1. spadestik og en forfriskning.

Arrangementet er åbent for alle interesserede.

Borgmester Erik Lauritzen siger:

“Jeg er rigtigt glad for, at der nu tages første spadestik på denne særlige attraktion. Graasten Slot får tilføjet et nyt element, hvor man kan komme tættere på den historiske have og det royale liv. Samtidig er det en stor gevinst for kommunen, at vi med Den Kongelige Køkkenhave skaber et spændende psykosocialt jobtilbud til nogle af vores borgere. Det betyder meget for mig, at de får et meningsfuldt tilbud og en inspirerende hverdag”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk