Konservative: Alle byrådets partier har ansvar for havneprojektet

7. august 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Sønderborg Kaserne skal nu være asylcenter, hvilket vi er stærkt imod. Vi havde håbet, at vi kunne gå i konstruktiv dialog med Udlændingestyrelsen for at finde andre egnede lokaler i kommunen. Vi havde drømt om en løsning, der kunne gavne alle partner, og som lagde kimen til, at hele vores fantastiske område positivt og konstruktiv kunne løfte en fælles humanitær opgave. Vi havde troet på, at et politisk flertal ikke ville drømme om at sætte et af områdets lysende fyrtårne, Havneprojektet, overstyr.konservative

Artiklen fortsætter under annoncen

Her og nu kender vi endnu ikke konsekvenserne at beslutningen om, at Sønderborg Kaserne om et øjeblik bliver asylcenter. Men vi frygter, at Havneselskabet, nøjagtig som vi, kan se det som en uhyre svær opgave at tiltrække de million-investorer, der er brug for for at realisere havneprojektet. Skulle det ske, at Havneselskabet nu vurderer opgaven så vanskelig, at den skrinlægges, står vi i en decideret tragisk situation.

Så har vi byttet mange hundreder arbejdspladser i et levende og dynamisk vækstmiljø og fremtidens lysende fyrtårn bort for 20-50 midlertidige arbejdspladser i et asylcenter. Vi forstår ganske enkelt ikke behovet for at gamble med noget så vigtigt – og alene derfor ønskede vi en dialog om en anden placering af et asylcenter i Sønderborg Kommune. Havneprojektet er et af de få projekter i Sønderborg kommune, som ALLE partier under valgkampen erklærede deres klare støtte til – det var en vision, som vi alle stod sammen om!

Artiklen fortsætter under annoncen

I de kommende dage og uger følger vi udviklingen tæt, og selvom det kan synes som en umulig kamp, vil vi fortsat kæmpe med alt, hvad vi har for, at et asylcenter ikke spænder ben for Havneprojektet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...