Konservative: Alle byrådets partier har ansvar for havneprojektet

7. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Sønderborg Kaserne skal nu være asylcenter, hvilket vi er stærkt imod. Vi havde håbet, at vi kunne gå i konstruktiv dialog med Udlændingestyrelsen for at finde andre egnede lokaler i kommunen. Vi havde drømt om en løsning, der kunne gavne alle partner, og som lagde kimen til, at hele vores fantastiske område positivt og konstruktiv kunne løfte en fælles humanitær opgave. Vi havde troet på, at et politisk flertal ikke ville drømme om at sætte et af områdets lysende fyrtårne, Havneprojektet, overstyr.konservative

Artiklen fortsætter under annoncen

Her og nu kender vi endnu ikke konsekvenserne at beslutningen om, at Sønderborg Kaserne om et øjeblik bliver asylcenter. Men vi frygter, at Havneselskabet, nøjagtig som vi, kan se det som en uhyre svær opgave at tiltrække de million-investorer, der er brug for for at realisere havneprojektet. Skulle det ske, at Havneselskabet nu vurderer opgaven så vanskelig, at den skrinlægges, står vi i en decideret tragisk situation.

Så har vi byttet mange hundreder arbejdspladser i et levende og dynamisk vækstmiljø og fremtidens lysende fyrtårn bort for 20-50 midlertidige arbejdspladser i et asylcenter. Vi forstår ganske enkelt ikke behovet for at gamble med noget så vigtigt – og alene derfor ønskede vi en dialog om en anden placering af et asylcenter i Sønderborg Kommune. Havneprojektet er et af de få projekter i Sønderborg kommune, som ALLE partier under valgkampen erklærede deres klare støtte til – det var en vision, som vi alle stod sammen om!

Artiklen fortsætter under annoncen

I de kommende dage og uger følger vi udviklingen tæt, og selvom det kan synes som en umulig kamp, vil vi fortsat kæmpe med alt, hvad vi har for, at et asylcenter ikke spænder ben for Havneprojektet.

 

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...