Konservative i Sydjylland er klar til valget

10. september 2014 Politik

De Konservative i Sydjylland er nu klar til det kommende folketingsvalg. I Storkredsen har de valgt det hold på fem kandidater, som skal kæmpe om pladserne i Folketinget. oplyser tv.syd.valg

Lige nu sidder én enkelt konservativ i Folketinget fra Sydjyllands Storkreds, nemlig Mike Legarth.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mike Legarth, der er finansordfører for sit parti, blev allerede sidste år valgt som spidkandidat. Han har nu fået følgeskab af yderligere fire, som tilsammen bliver det team partiet stiller med til det folketingsvalg, som skal udskrives senest til næste år.

Med opstillingen bryder De Konservative med en gammel tradition om at have lokale kandidater i alle storkredsens 13 valgkredse. I stedet stiller man nu med et mindre hold, som til gengæld vil føre massiv valgkamp i hele området.

– Nye vedtægter muliggør denne langt mere effektive og moderne opstillingsform. Tidligere havde vi 13 kandidater som primært førte valgkamp i deres eget lille nærområde. Nu stiller vi et sammentømret hold, som vi vil være meget mere synligt, og som betyder, at vi kan optimere vore kræfter langt mere. Det tror vi vil give resultat, siger Kurt Bjørndal formand for De Konservative i storkredsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sydjyllands storkreds går fra grænsen i syd til kommunerne Vejle, Billund og Varde i nord.

De fire nye kandidater er:

Tine Roos Nørgaard, 34 år, fra Kolding, hvor hun er ansat som jobkonsulent. Tine har i to perioder frem til 2013 været medlem af Kolding byråd og bl.a. være formand for Socialudvalget.

Tina Franson Spile satser på Christiansborg.

Tina Franson Spile satser på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tina Franson Spile, 44 år, er bosat i Sønderborg. Hun er ansat som controller i Danfoss-koncernen. Hun var kandidat til byrådsvalget i 2013 i Sønderborg.

Peder Tørnquist, 53 år, er bosat i Ribe og arbejder ved Esbjerg kommune som job- og virksomhedskonsulent. Han var kandidat til byrådsvalget i 2013 i Esbjerg.

Dan Arnløv Jørgensen, 39 år, er fra Vejle. Han har siden 2005 været medlem af byrådet, hvor han bl.a. har været viceborgmester og formand for Kulturudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...