Kort møde gjorde lejere i Alsions Videnspark lidt mere trygge

7. april 2022 Erhverv

Det er ikke længe siden en række virksomhedsejere, som bor til leje i Alsions Videnspark fik en opsigelse af deres lejemål og samtidig blev lovet andre lokaler i Alsion.

“SDU skal bruge mere plads, fordi der kommer flere uddannelser og SDU skal bo på den etage, hvor vi i Vidensparken bor”, sagde Thomas Grubbe Møller, som har sin virksomhed Betterbi.dk på etagen, forleden til SønderborgNYT.

Han fortalte, at kommunens forvaltning har fortalt, at virksomhederne kan flytte en etage længere ned eller selv finde et sted at være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fik flere lejere til at sætte spørgsmålstegn ved lovligheden i opsigelsen – og flere mente, at man ikke bare lige kan opsige en lejer for at leje ud til andre.

“Hvis kommunen ville, så kunne vi sådan set bare sige alle op og så selv bruge bygningen i seks måneder og så leje ud til hvem vi vil”, sagde kommunaldirektør Tim Hansen til en gruppe lejere, som var troppet op til et møde om netop opsigelser og nye lokaler.

Frontfiguren på mødet var afdelingsleder Mie Rauff Nielsen fra Service og Ejendomme og hun fortalte til lejerne, at der er plads i Alsion til alle og med sig havde hun en skitse, så lejerne kunne se, hvor de kommer til at bo, når der bliver rykket rundt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ikke alle lejere fra etage to, som kan huses på etage et. Men de får så andre lokaler i bygningen”, sagde Mie Rauff Nielsen og tilføjede, at der samtidig bliver lavet nye lejekontrakter, hvor kommunen har et opsigelsesvarsel på 12 måneder – mod tre i dag – og lejere har tre måneders opsigelsesvarsel.

En lejer gav udtryk for, at han stilles noget dårlige efter flytningen.

“Men jeg er glad for at Vidensparken består og vi alle kan blive i bygningen”, sagde en lejer.

Kommunaldirektør Tim Hansen siger, at han gerne ser, at alle lejere bliver boende i huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil rigtigt gerne holde på de af jer, der spiller sammen med SDU”, sagde han.

Lejer Thomas Grubbe Møller sagde, at han synes, at Vidensparken har været under afvikling siden kommunen overtog bygningen.

“Det vil jeg tage med til Erhvervsudvalget og bede dem tage stilling til, hvad vi vil med en Videnspark”, sagde kommunaldirektøren og Thomas Grubbe Møller tilbød at deltage i et møde med Erhvervsudvalget. Både han og kommunaldirektøren mener, at Vidensparken skal udvikles og også at det skal via dialog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mie Rauff Nielsen fortalte desuden, at hun er i kontakt med SDU for at høre, om de i stedet for 2. etage kan bo på 1. etage. Det vil gøre flytningen af adskillige lejemål overflødig.

“Men vi er nødt til at sige, at I skal regne med, at I skal flytte og selve flytningen vil ske i løbet af efteråret”, sagde hun.

Kommunaldirektøren beklagede den lidt uskønne proces – og gjorde det tydeligt, at lejerne kunne tage imod muligheden for at få nyt lokale i Alsion eller flytte.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...