Kortere tog-rejsetid mellem Sønderborg og København

12. oktober 2015 REGIONALT

Flere direkte tog og kortere rejsetid. DSB har haft jyderne i tankerne, da den nye rejseplan skulle lægges.

Der bliver direkte forbindelse mellem Sydjylland til og fra Øst- og Nordjylland, så togskiftet i Middelfart bliver historie. Forbindelsen baner vejen fra den tyske storby Hamborg til nordjyske Aalborg.tog2

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når DSB’s nye rejseplan fløjtes i gang, kan den gøre juleturen fra København til Esbjerg eller Sønderborg 20-30 minutter kortere.

Køreplanen træder i kraft fra 13. december og er ifølge tidsplanen at finde på rejseplanen.dk fra i dag mandag.

Slipper for togskifte på Fyn

Syd- og Sønderjylland har fået mange ønsker opfyldt i DSB´s nye køreplan. Der er blandt andet udsigt til at undgå en tur til Fyn, når syd- og sønderjyderne skal nordpå, da toget kører udenom Middelfart. Det er der en helt bestemt grund til, fortæller informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har haft muligheden for at lave en helt ny køreplan, og vi har identificeret, at der et stort ønske og behov vi gernetog2 vil dyrke i Syd- og Sønderjylland”, siger Tony Bispeskov til DR.

Et af de store ønsker har blandt andet været en direkte forbindelse mellem Flensborg og Aarhus, og fra december bliver det muligt, når der kører tog direkte fra Flensborg til Aalborg hveranden time. To afgange om dagen er fra Aalborg til Hamborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kortere rejsetid

Pendlerne mellem Sønderborg og København får også kortere rejsetid og kan fra december rejse hele vejen mellem Sønderborg og Københavns Lufthavn. InterCity-toget bliver nemlig udskiftet med et InterCityLyn-tog, og det afkorter rejsetiden med op til en halv time.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...