Kran og dykkere fik sat sluseport på plads igen

1. november 2017 Augustenborg Skrevet af: Michael Kjær

En af fire sluseporte, som beskytter ferskvandet og regulerer vandstanden i Lillehav ved Augustenborg, blev i sidste uge fundet på bunden af fjorden. Nu er den på plads igen.

Med hjælp fra en kran og dykkere er sluseporten på plads igen. Manøvren var ikke helt enkel, idet porten er meget tung, men nu er den der og sikrer igen, at vandene skilles under dæmningen i Augustenborg. Sluseportene, hvoraf der er fire, som er samlet i to slusehuller, har til formål at holde saltvandet ude i Augustenborg Fjord, når vandet i den stiger. Omvendt åbner sluserne, når vandstanden i Lillehav er høj, typisk pga af megen nedbør, så det kan løbe ud i fjorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vides ikke, hvor længe sluseporten har ligget på fjordbunden. Den blev fundet af dykkere i sidste uge, da de var på stedet for at rydde fjordbunden i havneområdet for affald i form af cykler, knallerter og andet, som er smidt ud fra dæmning og kajkanter.

Biolog i Sønderborg Kommune, Bent Albæk, beroliger i forhold til risikoen for skader i forbindelse med, at saltvand kan være trængt ind i Lillehav:

”Portene sikrer ikke imod en fuldstændig indsivning af saltvand, så både fiske-, dyre- og planteliv i og omkring Lillehav er i forvejen tilpasset forhold, hvor der er en vis grad af saltvandspåvirkning,” udtaler han i en pressemeddelelse.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...