Kreativ Corona-løsning: Sønderborg-virksomhed sikrer unge international erhvervserfaring uden at rejse

15. august 2020 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hvert år rejser tusindvis af danske unge til udlandet for at tage et praktikophold og få international erfaring på cv’et. Men i år har den verdensomspændende Corona-pandemi sat et totalt stop for de unges muligheder og praktikdrømme. Det har den sønderjyske rejsevirksomhed Alott, der er specialiseret i sabbatårs- og praktikrejser for unge, nu fundet en løsning på: Online praktikophold i virksomheder i blandt andet New Zealand, Tanzania og Japan.

Den Sønderborg-baserede rejsevirksomhed, Alott, har i mange år arrangeret praktikophold i udlandet for danske studerende, der som led i deres uddannelse vælger et praktikophold i en udenlandsk virksomhed for at få international erhvervserfaring på CV’et. Men med Corona og den efterfølgende globale nedlukning af rejseaktivitet har de unge måtte se langt efter de karrierefremmende erhvervspraktikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Imens verdens lande ét for ét lukkede ned, fik jeg en ung studerende i telefonen, der var desperat efter en international praktikplads som led i hendes uddannelse som serviceøkonom. Hun havde et brændende ønske om at få international erfaring som eventkoordinator, men var samtidig klar over, at udsigterne til at komme i praktik i udlandet var meget dystre. Den unge pige fortalte samtidig, at mange af hendes medstuderende stod i nøjagtig samme situation”, fortæller Joan Lott Carlsen, der er indehaver af Alott.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev startskuddet for, at Alott nu kan tilbyde unge under uddannelse at komme i online, virtuelle praktikforløb hos virksomheder i blandt andet New Zealand, Tanzania, Indien og Japan via nyt firma: ALOTTbetter.

“I første omgang lykkedes det os via vores samarbejdspartner i New Zealand at finde en online praktikplads til den unge studerende, der matchede hendes uddannelse, ambition og ønsker. Helt konkret er hun i praktikperioden med til at arrangere en stor festival i New Zealand hjemme fra lejligheden i Danmark. Herefter gik vi i gang med at kontakte vores samarbejdspartnere rundt om i verden for at undersøge mulighederne for endnu flere online praktikpladser”, siger Joan Lott Carlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Online praktik giver god mening

Uanset hvilken samarbejdspartner og hvor i verden ALOTTbetter har henvendt sig, er der taget meget positivt imod idéen. For Corona kræver nytænkning i hele rejsebranchen, og samtidig har virksomheder verden over fået øjnene op for fordelene og mulighederne ved hjemmearbejdspladser. At man fysisk sidder i et andet land er ikke længere en hindring – heller ikke for et praktikophold. Derfor giver online praktik i dag rigtig god mening for mange virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det fungerer på den måde, at den studerende får en fast supervisor i virksomheden i f.eks. Auckland eller Tokyo, som de er i løbende kontakt med, ligesom de deltager på virtuelle møder med andre i virksomheden. Praktikanterne får både brugt sprog og kommunikationsevner, og de får vist, at de er selvkørende. Det er noget, vi danske arbejdsgivere værdsætter, så med et online praktikophold kan man komme et skridt foran i fremtidige jobsøgninger”, siger Joan Lott Carlsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag tilbyder ALOTTbetter online praktikpladser hos udenlandske virksomheder inden for en lang række forskellige brancher som f.eks. business administration, arkitektur og bygningskonstruktion, markedsføring og kommunikation, softwareudvikling og it, ingeniørarbejde, jura og menneskerettigheder, zoologi og dyrevelfærd m.fl. Alle praktikophold skræddersys individuelt til den studerende ud fra ønske, studieretning, baggrund og krav fra uddannelsen, ligesom praktikanten selv vælger startdato, ugentligt timetal og varighed.

 Efterspørgsel på danske praktikanter

Selvom den nye praktikmulighed kun lige er gået i luften, oplever ALOTTbetter allerede stor interesse – ikke kun fra det sønderjyske, men fra unge i hele landet. Heldigvis kan det lade sig gøre at komme i udenlandsk erhvervspraktik med kort varsel.

“Dels er det utrolig glædeligt, at så mange internationale virksomheder ser stor værdi i at få danske studerende som online praktikanter. Vi oplever øget efterspørgsel efter unge, der færdes hjemmevant i et online univers og har godt greb om de webbaserede kommunikationsværktøjer. Og dels er vi simpelthen så glade for, at vi kan være med til at sikre, at Corona ikke forhindrer vores unge i at forfølge international erfaring og karriere”, siger Joan Lott Carlsen.

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...