Kreative tanker bag momsfri busruter

7. november 2013 Erhverv

En ny billig busrute starter i morgen. Den vil køre fra Sønderborg, Aabenraa og Haderslev til Esbjerg, Odense og Aarhus og retur.

Sønderjyderne får allerede fra fredag en ny og billigere busrute, skriver DR Syd.

Steen Petersen, direktør for Lavprisbusserne.

Steen Petersen, direktør for Lavprisbusserne.arhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Lavprisbusserne, der står bag den nye rute, der kører fra Sønderborg, Aabenraa og Haderslev til Esbjerg, Odense og Aarhus og den anden vej. Lavprisbusserne har hyret en lokal vognmand i Sønderjylland, der vil køre i weekenderne.

Kreativt setup

Lavprisbusserne slipper for at betale moms, da der er tale om forening. Her betaler medlemmerne 100 kroner for et medlemsskab, der varer resten af livet. Når der er 500 medlemmer, sættes der en ny bus på vejen.

Lavprisbussen har også sluppet for at søge om rutekørselstilladelse, fordi der er oprettet to forskellige selskaber til at stå bag busserne. Det ene kører i ulige uger, det andet i lige. Og fordi ingen af selskaberne kører hver uge, er de ikke omfattet af loven om trafikselskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>