Kriminelle narrer ældre og flytter penge fra deres bankkonto

1. november 2020 112

I tre tilfælde i år har ældre borgere i Syd- og Sønderjylland fået franarret deres NemID-oplysninger og tilsammen fået stjålet for 750.000 kroner. Det får lørdag Syd- og Sønderjyllands politi til at advare særligt ældre borgere om at være påpasselig med at udlevere oplysninger.

“Uanset hvor troværdig personen lyder i telefonen, så vil en ægte bankrådgiver eller politimand aldrig bede om at få NemID-oplysninger, personnummer og kontooplysninger over telefonen”, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård fra politiets forebyggelsesenhed i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 750.000 fordeler sig ud på en forurettet ældre kvinde, der fik stjålet 500.000 kroner, mens en ældre mand fik stjålet 250.000 kroner og til sidst fik en ældre sønderjysk kvinde stjålet 60.0000 kroner.

“I to af sagerne var der tale om, at de kriminelle i telefonen udgav sig for at være fra vedkommendes bank og i det tredje udgav personen sig for at være fra telefonselskabet”, fortæller Christian Østergård.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...