Kultur-ekspert åbnede KunstPunkts censurerede udstilling

4. december 2021 Kultur

Lørdag var der fernisering på en censureret udstilling i KunstPunkt i Hertugbyen Augustenborg og det var Else Christensen-Redzepovic, som til daglige arbejder med bæredygtughed og kultur i EU og også er med til at udpege de byer, som skal være kandidater til titlen: Europæisk Kulturhovedstad, der holdt tale, inden udstillingen blev åbnet.

”Jeg er oprigtig imponeret over den enestående præstation I udviser her på KunstPunkt ved år efter år at sætte fokus og opmærksomhed på kunstens kvaliteter og værdi i vores liv og i samfundet. Som forening stræber I konstant efter at nå nye højder. I vil mere end at mødes, male, kreere og udstille. Med jeres censurerede udstilling udfordrer I jer selv og jeres publikum. I søger efter nye kunstneriske indsigter, opdagelser og overraskelser”, sagde Else Christensen-Redzepovic.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formatet og konceptet om, at amatører kan udstille side om side med professionelle kunstnere er en inspirerende og udfordrende måde at flytte ens egen forståelse for hvad kunst er for en størrelse – et værk med et tydeligt udtryk der fremstår gennemarbejdet, har noget på sinde og formår at røre beskueren.

“Kunst kan gøre noget særligt ved os. Den kan samle og skabe en fælles identitetsfølelse. Budskabet eller formålet med kunsten er ikke nødvendigvis umiddelbart åbenlyst i et kunstværk. Men kunstnerens sind, fantasi og personlige syn på og forståelse af verden og livet videregives i værket.  Kunsten fremkalder således stemninger i os, videregiver indsigter, udfylder tomrum og udtrykker livssyn”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem kunsten får vi med farver, former og billedlige stemninger en mulighed for indsigtsfulde og følelsesmæssige oplevelser. Kunsten kan byde op til selverkendelse, en dybere indsigt i omverdenen og den kan invitere os til forene os med de følelsesmæssige sider af os selv – sider der ikke altid er rationelle eller logiske, men som er en værdifuld substans til at opnå en dybere selvindsigt og mening i livet.

“Vores samfund udfordres i disse år af mange nye forandringer og kriser – klimaet, digitaliseringen, kunstig intelligens, migration, cyberkrig, fake news og en global pandemi. Det kan være svært at følge med den rasende hurtige udvikling og det kan være skræmmende og forvirrende at tænke på, hvor vi er på vej hen – ikke mindst, hvordan vi tackler de gentagne udfordringer med Corona”, sagde Else Christensen-Redzepovic.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når man kender kunsten og kulturens værdi, kommer det ikke som en overraskelse, at formanden for EU kommissionen Ursula van der Leyen har udtalt, at mere end nogensinde før, må kunst og kultur stå i hjertet af den bæredygtige udvikling i Europa. Der er skruet op for den kunstneriske positionering i Europa i en erkendelse af, at kunst og kultur er essentielle grundelementer i genopretningen efter pandemien samt for udarbejdelse af løsningsmodeller til verdens mange udfordringer”.

“Jeg kan forestille mig, at værkerne nok har givet anledning til meget interessante diskussioner i censorpanelet. Herved lever kunst op til det kunst kan – nemlig at skabe rum for dialog og samtale – at inspirere og provokere og udfordre vores antagelser og forventninger til hvad kunst er, skal kunne og være”, sagde Else Christensen-Redzepovic.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere borgmester A. P. Hansen var også inviteret og det var han især for at få en skjorte retur. For en tid siden gav han en skjorte til nogle kunstnere og opfordrede dem til at gøre et eller andet med den.

Og han fik en flot dekoreret skjorte igen – og havde selv en overraskelse med.

“Jeg er en ældre, selvom det ikke er til at se. 91 år. Og jeg husker Andrews Sisters sang Rom and Coca Cola og det inspirerede mig til denne gave” sagde han og trak en Hansen Rom og en stor flaske Coca Cola frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der ligger rigtig meget inspiration og mange tanker i flasken og man skal bare drikke af den for at nå dem”, sagde A. P. Hansen, som er æresmedlem hos KunstPunkt, fordi han gjorde et stort arbejde for, at KunstPunkt for 11 år siden blev en realitet.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Augustenborg, Samfund

Sund & Bælt har undersøgt havmiljøet mellem Als og Fyn

22. marts 2023 Augustenborg

Sund & Bælt har netop gennemført geofysiske undersøgelser i farvandet mellem Als og Fyn for at få indsigt i havmiljøet i forbindelse med eventuel fremtidig fast forbindelse mellem Als og Fyn. Resultaterne skal nu analyseres, så de kan indgå i den samlede forundersøgelse af projektet. ”Det er et vigtigt led i forundersøgelsen, at vi indsamler […]

Læs mere...