‘Kultur på recept’ skal gøre vejen fra sygemeldt til raskmeldt lettere

20. oktober 2021 Samfund

Når mennesker rammes af eksempelvis angst, depression eller stress, så kan vejen tilbage til en ‘normal’ hverdag og job være meget lang.

“Og her kan forskellige kulturtilbud være med til at gøre vejen kortere”, siger Jesper Kock, som er næstformand i Udvalget for Kultur, Handel, Idræt og Turisme.

Formålet med ‘recepten’er at bidrage til en forbedring af den mentale sundhed og arbejdsparathed hos langtidsledige og sygemeldte borgere med let til moderat stress, angst eller depression

Artiklen fortsætter under annoncen

Kultur på recept betyder ikke frit valg på alle hylder.

“De mennesker, som får tilbudt ‘Kultur på recept’, bliver ikke bare udstyret med en håndfuld koncert-, teater eller biografbilletter”, siger Jesper Kock til SønderborgNYT.

For eksempel kan man få en recept, der giver adgang til at male billeder, dyrke motion, spille musik og meget andet.

“Det handler om at komme ud af hjemme, få hovedet og kroppen i gang igen – og når alt er bedre, så kan man begynde at snakke job”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningerne tilbød Kultur på recept i et tværgående samarbejde, som begyndte for et års tid siden og det skal foreløbig fortsætte frem til 2023.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...