Kulturaftalen Sønderjylland-Schleswig forlænget frem til 2024

26. november 2020 Kultur

Sønderborg Kommune siger ja til at forlænge Kulturaftalen Sønderjylland-Schleswig frem til 2024 og hovedformålet med den er at udvikle og afprøve kulturtilbud og –samarbejder, som giver børn og unge lyst til at engagere sig i kunst og kultur.

”Hensigten er at inspirere og åbne øjnene på børn og unge, men også voksne, så de i højere grad ser grænselandets sproglige, strukturelle og kulturelle mangfoldighed som muligheder frem for hindringer. De skal se grænselandet som en helhed” siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye kulturaftale fokuserer på to indsatsområder, nemlig ”Rum til fællesskaber” og ”Fælles om kulturarv”. Rum til fællesskaber indebærer, at der laves kreative, kunstneriske netværk, som består af kultur- og bevægelsestilbud og af musikalske fællesskaber på tværs af grænsen.

Fælles om kulturarven peger på initiativer, der øger kendskabet til grænselandets historie og kulturarv, til grænselandets sproglige mangfoldighed, til den musikalske kulturarv og til grænselandets arkitektur og design.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er godt, at kulturministrene i både København og Kiel bakker op om de lokale kommuner og regionens indsats for at fremhæve grænselandets særlige kvaliteter på kulturområdet og dermed også bidrager til vores indsats for at fastholde vores indbyggere og rekruttere tilflyttere”, siger udvalgets næstformand, Jesper Kock.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...