Kulturaftalen Sønderjylland-Schleswig forlænget frem til 2024

26. november 2020 Kultur

Sønderborg Kommune siger ja til at forlænge Kulturaftalen Sønderjylland-Schleswig frem til 2024 og hovedformålet med den er at udvikle og afprøve kulturtilbud og –samarbejder, som giver børn og unge lyst til at engagere sig i kunst og kultur.

”Hensigten er at inspirere og åbne øjnene på børn og unge, men også voksne, så de i højere grad ser grænselandets sproglige, strukturelle og kulturelle mangfoldighed som muligheder frem for hindringer. De skal se grænselandet som en helhed” siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye kulturaftale fokuserer på to indsatsområder, nemlig ”Rum til fællesskaber” og ”Fælles om kulturarv”. Rum til fællesskaber indebærer, at der laves kreative, kunstneriske netværk, som består af kultur- og bevægelsestilbud og af musikalske fællesskaber på tværs af grænsen.

Fælles om kulturarven peger på initiativer, der øger kendskabet til grænselandets historie og kulturarv, til grænselandets sproglige mangfoldighed, til den musikalske kulturarv og til grænselandets arkitektur og design.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er godt, at kulturministrene i både København og Kiel bakker op om de lokale kommuner og regionens indsats for at fremhæve grænselandets særlige kvaliteter på kulturområdet og dermed også bidrager til vores indsats for at fastholde vores indbyggere og rekruttere tilflyttere”, siger udvalgets næstformand, Jesper Kock.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat. Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære. ”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med […]

Læs mere...