Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten.

“Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. Sønderborg Kommune ejer ikke koncertsalen i Alsion, men står for driften af den.

Hun fortæller, at hun har fuld forståelse for, at kommunen skal have nogle penge i kassen nu, hvor der skal spares for mange millioner kroner. Tanken er, at i stedet for alene at lave nedskæringer, så kan kommunen også sælge bygninger og også rykke ud fra lejede lokaler og over i egne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis ikke det bliver muligt at få lavet nogle gode aftaler med mulige købere, så kan jeg ikke forestille mig, vi sælger de tre kultursteder – kultur- og foreningslivet er jo noget af det, som tilflyttere og også vi, der bor her, sætter pris på. Har vi ikke et godt kulturliv, gode skoler og et godt foreningsliv, så vil nogle flytte til steder, der har det”, siger udvalgsformanden til SønderborgNYT.

Venstres Ellen Trane Nørby håber, der bliver fundet købere til de tre steder.

“Og det skal gerne være købere, som vil være med til at udvikle stederne”, siger hun til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For eksempel skal teaterforeningen og revyen kunne se sig selv i teatret. Musikere skal kunne se sig selv i Sønderborghus, selvom der kommer en ny ejer”, siger Ellen Trane Nørby, der ligesom Christel Leiendecker er sikker på, at kultur og idræt i bredeste forstand har betydning for både bosætning og turisme.

Ellen Trane Nørby siger videre, at kan bygningerne ikke sælges på en måde, så indholdet kan bevares, så mener hun ikke, at de bliver solgt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...