Kulturnatten: Alsingergildet invite’ åll dæ kån te å brugh det hjemle sprogh

15. august 2022 Kultur

Når Sønderborg på fredag inviterer alt og alle til en festlig, folkelig og fornøjelig aften i kulturens og idrættens navn, er også det alsiske dialektselskab, Alsingergildet, på plads i en stand på Sønder Havnegade.

I standen kan du møde nogle af Alsingergildets gildesøstre og -brødre til en snak om dialekten, du kan høre om Alsingergildets Venner, forehøre dig om betydningen af alsiske ord og vendinger og meget mere, skriver dialektselskabet.

Alsingergildet møder også traditionen tro op med en quiz, hvor din viden om alsiske ord sættes på en prøve, og hvor der er fine gevinster i form af nogle af Alsingergildets udgivelser som gevinster. Der er lidt mundgodt til dem, der udfylder tipskuponen/quizzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedpræmien er et sæt bestående af bogen ‘Pejlemærker’ og det tilhørende vendespil med billeder fra 50 af pejlemærkerne i bogen, og vinderne findes allerede samme aften.

Velkommen til Kulturnatten og til Alsingergildets stand og vi invite’ åll, dæ kån, te å brugh det hjemle sprogh.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...