Kulturnatten: Kvindeparaplyen får en stand ud for Butt im Griff-skulpturen

8. august 2022 Kultur
Byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht ved indvielsen af Kvindernes Eg. Foto: Ole Kæhler
Byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht ved indvielsen af Kvindernes Eg. Foto: Ole Kæhler

Kvindeparaplyen deltager også i år i Sønderborgs kulturnat. Kom og besøg os i vores fælles telt på havnefronten ud for skulpturen Butt im Griff. Vi står parate til at fortælle om vores respektive foreninger, der alle arbejder for kvinders menneskerettigheder lokalt, nationalt og internationalt. Alle er velkomne til at komme og snakke med os, deltage i en quiz med spændende præmier eller blot nyde lidt mundgodt, skriver Kvindeparaplyen.

Kvindeparaplyen er et samarbejde mellem de frivillige foreninger Zonta, Lions Als, Sønderborg Kvinde- & Krisecenter samt Soroptimisterne. Det blev indledt i 2015 i anledning af 100-året for danske kvinders valgret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til minde om begivenheden blev en ’Kvindernes Eg’ indviet i parken ved Sønderborg Slot.

Dengang kvinder fik stemmeret var det ikke noget, som de forbavsede vågnede op og bare lige havde. Der lå flere års arbejde bag.

Indtil kvinder og tjenestefolk fik stemmeret, så stemte manden for hele husstanden. Men fra 1915 havde hver person én stemme

I den politiske verden var der partier til højre og til venstre. Partier til højre ville bevare og de til venstre ville forandre. Det kan have fået politikere til højre til at tænke på, at deres egne hustruer kunne finde på at stemme imod dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...