Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig støtter fire projekter

4. marts 2015 Kultur

Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig er kommet gennem de 12 projekter, der søgte om tilskud i efteråret 2014.

Fire projekter har fået bevilget tilskud: ArtGoing, et udvekslings- og læringsprojekt for kunststuderende, et udstillingsprojekt om Kolonisterne i slaget ved Isted, den nordiske litteraturfestival Literaturfest.nu og Orgelfestival Sønderjylland-Schleswig, som har udarbejdet et nyt koncept til fejringen af ”instrumenternes dronning”.

Stephan Kleinschmidt takker for de mange ansøgninger.

Stephan Kleinschmidt takker for de mange ansøgninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er Kulturregion Sønderjylland-Schleswig med til at udvikle kulturtilbud, der tilgodeser dem, der elsker musik, litteratur, kunst og kulturhistorie.

Med bevillingen af disse fire projekter er stort set hele projektpuljen nu tildelt i alt 23 projekter, hvoraf nogle kører hele kulturaftaleperioden ud, det vil sige til udgangen af 2016. Det betyder, at der foreløbigt ikke vil være flere ansøgningsfrister i indeværende Kulturaftale SønderjyllandSchleswigs regi.

”Vi er glade for, at vi har fået så mange gode projekter, der er med til at indfri de mål, som vi har sat os i Kulturregion Sønderjylland-Schleswig”, siger Stephan Kleinschmidt, der er næstformand for det grænseoverskridende kulturudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mens vi nu kan nyde de mange spændende kulturarrangementer og tiltag, arbejder vi frem mod at få skaffet nye projektmidler til vores kulturregion”, siger han.

Med kulturaftalen støtter Kulturregion Sønderjylland-Schleswig regionale kulturprojekter, som styrker den kulturelle intelligens og bidrager til interkulturel dialog. Der er et budget på ca. 3 mio. kr. pr. år til projekter, hvoraf de fleste midler nu er øremærket.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...