Kun tre grænseovergange til Tyskland kan benyttes

14. marts 2020 COVID-19

Fra og med lørdag den 14. marts 2020 klokken 12.00 er der etableret fuld grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Den fulde grænsekontrol vil være i kraft foreløbig en måned frem til og med den 13. april 2020 og antallet af grænseovergange til Tyskland bliver reduceret fra de nuværende 13 til tre.

Sæd – syd for Tønder – i den vestlige del af Sønderjylland og samt Kruså og Frøslev i den østlige del af Sønderjylland, hvor trafiktrykket erfaringsmæssigt er størst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtlige tre grænseovergange vil være fast bemandet døgnet rundt, mens de øvrige 10 grænseovergange bliver spærret af for såvel ud- som indrejse.

Kontrollen får ikke konsekvenser for borgere, der bor eller arbejder i Danmark, herunder selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark samt lastbiler med gods – for eksempel fødevarer og medicin.

Kontrollen får ikke konsekvenser for borgere, der bor eller arbejder i Danmark, herunder selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark samt lastbiler med gods – for eksempel fødevarer og medicin.

Kontrollen skal således forhindre, at udenlandske statsborgere, som ikke har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, kommer ind i landet med øget smitterisiko til følge.

Anerkendelsesværdige formål:

Danske statsborgere kan altid indrejse i Danmark.

Personer, der i øvrigt har et anerkendelsesværdigt formål med at indrejse i Danmark, kan eksempelvis være:

Personer, der bor eller arbejder i Danmark, herunder selvstændige erhvervsdrivende, der udfører arbejde i Danmark

Personer, der skal levere varer til Danmark eller varer ud af Danmark

Personer, der indrejser med henblik på at udøve samværsret med mindreårige børn

Personer, der agerer primær omsorgsperson for mindreårige børn i Danmark – det kan være eksempelvis  plejefamilie, som ikke indgår i kernefamilien

Personer, der skal besøge alvorligt syge eller døende familiemedlemmer i Danmark

Personer, der indrejser med henblik på at deltage i et igangværende behandlingsforløb hos sundhedsmyndighederne i Danmark

Personer, der skal deltage i en begravelse i Danmark

Personer, der skal deltage i en retssag i Danmark

En person, der har en gyldig, men endnu ikke udnyttet arbejdstilladelse i Danmark, vil have et anerkendelsesværdigt formål med sin indrejse, hvis den pågældende indrejser for at arbejde i Danmark.

Almindelige familiebesøg, turistbesøg, forretningsrejser, studieture og lignende udgør ikke anerkendelsesværdige formål.

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk