Kunstig intelligens gør sagsbehandlingen mere effektiv

19. januar 2023 Samfund

Borgere, der har brug for kropsbårne hjælpemidler som ortopædisk fodtøj, korsetter, diabetesmaterialer og lignende, kan se frem til en hurtigere sagsbehandling, når de fremover søger om hjælpemidler.

Det skyldes kunstig intelligens, som Sønderborg Kommune tager i brug. Kommunen har udviklet AI-løsningen RefCase, der hjælper sagsbehandlerne i ’Team Kropsbårne hjælpemidler’. RefCase finder ved hjælp af sprogteknologi et hurtigt overblik over sagsoplysningerne i borgers egen sag, og identificerer data fra lignende sager. Ved at sammenligne data kan den kunstige intelligens hjælpe medarbejderne med at se tidligere sager. Dermed får de hjælp til hurtigere at finde frem til hvilket hjælpemiddel en borger kan få.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kunstig intelligens kan hjælpe sagsbehandlerne, fordi vi automatiserer en manuel proces. Vi er rigtig stolte af, at vi har udviklet en løsning, der virker og er lige til at bruge. Det er en hjælp for sagsbehandlerne og dermed også borgerne, så de kan få de rette hjælpemidler hurtigere og mere ensartet”, siger Stefan Lydal, formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget, i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune modtager dagligt mellem 15 og 20 ansøgninger om kropsbårne hjælpemidler, og det svarer til ca. 5.000 ansøgninger årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del andre kommuner kigger Sønderborg Kommune over skulderen for at følge med i RefCase, for de er også meget interesseret i at sætte skub i brug af kunstig intelligens til sagsbehandling.

Om projektet:

Sønderborg Kommune har modtaget 3,2 millioner kroner fra KL og Digitaliseringsstyrelsen under signaturprojektet Hurtigere sagsbehandling ved bevillinger af kropsbårne hjælpemidler.

Kommunen har udviklet AI-løsningen RefCase i samarbejde med de private leverandører Droids Agency, BreakAwai og Pink Pastinak.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...