Kunstindvielse i Vindsuset i Gråsten

21. oktober 2015 Gråsten

På Sønderskov-Skolen var de kede af det, da efterårsstormen for to år siden væltede nogle store egetræer i skolens park. Men nu vækker træerne glæde igen – i daginstitutionen Vindsuset i Gråsten – efter at de har været en tur i en kunstners hænder. Den nye installation indvies den 30. oktober, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Fredsegen blev forvandlet til en skulptur.

Johannes Caspersens skulptur på Gråsten Havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da stormen havde lagt sig, rejste spørgsmålet sig, hvad der skulle gøres ved træstammerne. Skov- og landskabsingeniør Johanne Burgemann i Sønderborg Kommune havde dog en ide om, at egetræet kunne bruges til kunst og kontaktede kollegaen, kunstkonsulent Poul Danior:

“Jeg sagde på stedet mange tak til Johanne Burgemann for hendes henvendelse. Kunstfonden var nemlig midt i et kunstprojekt i daginstitutionen Vindsuset i Gråsten, og dér kunne træet fint bruges”, siger han.

images

Isbjørnen i Mølledammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forældrerådet og personalet i Vindsuset ønskede en udsmykning af træ, idet børnehaven ligger tæt på store skovarealer, hvor man ofte hører og ser nogle af skovens mange beboere. Temaet for kunstinstallationen er netop ”skovens dyr”, materialet er træ fra Sønderskov-Skolen, og kunstneren er billedhuggeren Johannes Caspersen fra Flensborg. Han er i forvejen kendt for andre træskulpturer i Sønderborg, fx Isbjørnen på Mølledammen i Sønderborg og Æbleskulpturen på Gråsten Havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes Kunstfond har for flere år siden fået indført, at én pct. af byggesummen i forbindelse med ny- og ombygninger i kommunen går til indkøb af og/eller udsmykning med kunst. Disse opgaver løses altid i samarbejde med Kunstfonden og i forhold til ønsker fra personalet i de enkelte institutioner eller afdelinger.

Vindsuset og Sønderborg Kommunes Kunstfond og inviterer alle interesserede til afsløring af den nye kunstinstallation fredag den 30. oktober klokken 13.30 i daginstitutionen Vindsuset, Ravnsbjergvej 12, Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet byder på taler ved områdeleder Helle Christiansen, daglig leder Gitte Johannsen, billedhugger Johannes Caspersen og Kunstfondens formand A. P. Hansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk