Kunstnere fra Slesvig-Holsten udstiller i KunstPunkt

Værk af Edda Koch. Privat foto
Værk af Edda Koch. Privat foto
16. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Edda Koch og Martin Lichtmann bor og arbejder ved Østersøkysten i Slesvig-Holsten, hænger nogle af deres værker op i KunstPunkt, hvor der er fernisering lørdag aftermiddag. De værker, der udstilles på KunstPunkt i Augustenborg, viser farver og former, som de forekommer i deres naturlige miljø.

I de udstillede oliemalerier fokuserer Edda Koch primært på elementerne vand, skyer og lys. ’Lysets evigt skiftende påvirkninger forvandler hele tiden synet af havet og inspirerer hende igen og igen til nye maleriske udforskninger af disse elementer’, skriver KunstPunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Martin Lichtmann udstiller en farverig blanding af keramik, der også har en tæt forbindelse til kysten. Vragdele, fundne genstande og åleruser afspejler livet ved kysten og minder om gamle håndværksteknikker.  Planteformer fra undervandsverdenen bevæger sig i strømmen og vokser opad mod lyset.

“Jeg realiserer disse vegetabilske strukturer i ler og brænder dem uden glasur.  Det er en særlig oplevelse at røre ved objekternes ru overflade”, siger han.

De to kunstneres værker supplerer hinanden perfekt i denne udstilling. Den kombinerer kystens ruhed og blødhed på en imponerende måde og henleder beskuerens opmærksomhed på synlige elementer i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I ‘Ung Kunst’ udstiller elever fra Förde Schule i Gråsten med tegninger over temaet Bondegård.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...