Kunstnerne fra kunstnerkolonien skal være mere synlige

26. februar 2021 Politik

Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten er et glimrende eksempel på, hvordan områdes særlige kvaliteter kommer frem og tiltrækker tusindvis af gæster fra Danmark og udlandet.

Tusindvis af gæster Kunstnerkolonien fra Egernsund har et lignende potentiale; men er stærkt underbelyst i den danske kunsthistorie. Kunstværker fra koloniens kunstnere er kun sporadisk blevet præsenteret gennem årene. Det skal der laves om på, mener Slesvigsk Parti, der forslår en ny permanent udstilling langs Flensborg Fjord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Egernsund havde en stor kunstnerkoloni. Unge malere blev fascineret af fjordlandskabet, vandet og de skiftende lysforhold samt det rolige liv med fragtskibe, færger og fiskere. Efter genforeningen i 1920 gik kunstnerkolonien i glemmebogen, da den i dansk kunsthistorie blev betragtet som en tysk koloni.

Derfor er 2021 – året efter 100 året for genforeningen – det helt rigtige år at tage initiativ til en ny permanente udstilling, skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

”Vi vil gribe fat i de unikke, stedbundne potentialer som afsæt for bæredygtig udvikling. Egernsund var mødested for en række anerkendte tyske kunstnere, der på mange måder minder om Skagen-malerne. Det er en historie, der ikke kun skal fortælles; men også ses i området, et stedbundne potentiale, der skal indfries og en ny attraktion, der skal tiltrække flere gæster til området”, siger Stephan Kleinschmidt, gruppeformanden for Slesvigsk Parti og formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Konkret foreslår Slesvigsk Parti at skabe en udstilling – for eksempel i tilknytning til Cathrinesminde Teglværk, hvor der præsenteres udvalgte værker af de cirka 40 kunstnere, der var en del af kunstnerkolonien.

Herudover skal succesen fra 2016 gentages, hvor Museum Sønderjylland ni steder i og omkring Egernsund opsatte tomme rammer med en kopi af et maleri nedenunder, så man kunne se motivet før og nu. Disse blev pillet ned efter udstillingen; men skal op igen – hvis det altså går efter Slesvigsk Partis plan.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...