Kunstskolen mangler penge

21. oktober 2013 Kultur

Sønderjyllands Kunstskole ansøger kultur- og erhvervsudvalget om et ekstraordinært tilskud på kr. 100.000.

Svigtende sponsorater og tilskud fra eksterne fonde i 2012 og 2013 har gjort, at Sønderjyllands Kunstskole i 2012 måtte nedskrive egenkapitalen til 2.758 kr. og står i 2013 foran et underskud på 100.000 kr., som formentlig vil føre til en lukning af den del af Sønderjyllands Kunstskole som indeholder ”Daghold og Kultursted”, herunder BGK samt alle børne- og ungdomsbilledskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Lunau, kunstskolechef, har haft travlt med at trimme skolen.

Thomas Lunau, kunstskolechef, har haft travlt med at trimme skolen.

Sønderjyllands Kunstskole er delt i to enheder.

Dagholdsdelen indbefatter dels Billedkunstnerisk Grundkursus og dels alle kunstskolens børne- og ungdomsbilledskoler, inklusiv ferietilbud mv. ligesom denne del fungerer som samlingspunktet for fagrelevante arrangementer i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenskoledelen hviler økonomisk i sig selv, mens dagholdsdelen budgetmæssigt er afhængig af en række tilskud fra sponsorer og støtteforeninger. Det er denne støtte, som de sidste 2 år har været væsentligt under det budgetterede.

Kunstskolen har via omlægninger af undervisningen og effektivisering i administrationen proaktivt arbejdet med at vende den økonomiske situation.

Men med en nedskrivning af egenkapitalen i 2012 til 2.758 kr. og manglende ekstern støtte i 2013, står Kunstskolen foran et underskud i 2013 på 100.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kultur- og Erhvervsudvalget har puljen til Kulturelle Fyrtårne, som udvalget kan hente de 100.000 kroner i.

Om udvalget gør det, bestemmer medlemmerne sig for onsdag.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Brandfolkene er stadig i gang på Stødagervej

29. juli 2021 112

Torsdag morgen er brandfolkene i gang med efterslukningsarbejdet på Stødagervej, hvor der tirsdag aften omkring 21:30 blev anmeldt en brand i virksomheden Omnicoms bygning. Virksomheden producerer farvepulver, som blandes i cement til fliser. “Vi har siden i går aftes haft brand på virksomheden Amnicon på Stødager i Sønderborg. Folk bedes undgå røgfanen med giftig røg. […]

Læs mere...