Kunstværk i Gråsten blev reddet

4. september 2015 Kultur

Et relief på den tidligere politistation i Gråsten var nær røget med i murbrokkerne, da bygningen i sommer blev revet ned. Takket være en vågen borger, Kunstfonden og en kreativ håndværker blev det reddet. Det er endnu uvist, hvor værket skal placeres.kunstværk-politistationen-i-gråsten-445x276

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var Mogens Jacobsen, der i slutningen af maj kontaktede os i Sønderborg Kommunes Kunstfond og gjorde os opmærksom på, at der i den gamle politistation i Gråsten var monteret et kunstværk i form af et stort keramikrelief – og at det ville gå tabt, hvis ikke det blev taget ned, før bygningen blev revet ned. Den oplysning var vi meget taknemlige for, for vi kendte ikke til kunstværket – det var ikke registreret hos os”, siger kunstkonsulent i Sønderborg Kommune, Poul Danior i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medlemmer af Kunstfonden og Poul Danior tog til Gråsten og kiggede på sagen, som viste sig at være et relief af glaseret keramik, der var monteret på en murstensvæg med fliseklæber. Det er udført af Frede Bonefeld, Gråsten, måler 110 gange 180 cm og er sat op i 1985 i forbindelse med, at Domhuset flyttede fra Jernbanegade og ind på politistationen på Kongevej.

Frede Bonefeld, i dag 85 år og bosiddende på Brinken i Gråsten, er glad for, at relieffet er reddet, og at alle 53 dele er intakte.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Om Bonefelds kunstværk får plads i en kommende bygning på stedet eller et andet sted – det vides på nuværende tidspunkt ikke.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk