KV21 – Debatindlæg: Stem på De Radikale og få mere natur

5. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Faisal Shojai, Radikale Venstre, skriver:

Vi mennesker er afhængige af en bæredygtig naturmangfoldighed for at kunne overleve på jorden.

Den urørte natur har i mange år været forsømt og biodiversiteten – under og over jorden – er i disse år i voldsom tilbagegang på grund af klimaforandringer.

Dyrearter, insekter og planter forsvinder, fordi vores natur er opdyrket og monoton. Der er alt for få arealer med vild natur. En undersøgelse som naturfredningsforening har offentliggjort viser, at Sønderborg Kommune udgøres af kun: 10 procent skov, 1,5 procent sø, 4 procent eng/mose og 0,6 procent hede/overdrev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den vilde natur i Sønderborg Kommune har brug for plads og variation. Derfor vil vi øge arealet af forskellige naturtyper som skov, vådområder, mose m.ed videre, hvor det primære formål er at understøtte biodiversitet.

Kommunalvalget 2021 kan blive det grønne startskud, der sætter turbo på den grønne omstilling, som allerede er i gang i mange kommuner. Det er det mandat, vi håber på, at vælgerne giver os. For kommunerne spiller en nøglerolle for klimaet og naturen, fordi så mange beslutninger træffes her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk, hvis vi boede i en kommune, som gik forrest for at skabe en mere meningsfuld sameksistens mellem mennesker og den natur og de arter, vi omgiver os med.

Tænk, hvis vi boede i en kommune, der viste vejen til at løse klimakrisen. Den kommune arbejder vi for at gøre til virkelighed.

En stemme på Radikale Venstre, er en stemme på et fordoblet naturarealet før 2031.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk