KV21: Borgerlige partier vil give ældreområdet et løft

26. oktober 2021 KV21

Når vi i de kommende år bliver flere ældre i Sønderborg Kommune, så er det vigtigt, at der er frit valg i ældreplejen. Samt at vi i takt med, at der skal være flere plejehjem også giver plads til friplejehjem med inspiration fra Dalsmark i Rinkenæs vi alle kender.

Vi ønsker et friplejehjem på Als i naturskønne omgivelser, hvor omsorg, nærvær og naturen kan skabe en fredfyldt og smuk afslutning på ældres tilværelse. Mange af de erfaringer, vi har fra landets hospice, kan med fordel tages med i etableringen, så vi skaber et plejehjem, hvor ro og hjem er mere i fokus end sygdom og afslutning,  skriver Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Venstre i en fælles pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor ønsker vi fem partier, at der i det nye byråd træffes beslutning om, at der fremover skal gives mulighed for et friplejehjem på Als og et i Sønderborg, så der over hele kommunen er reel mulighed for frit valg af plejehjem i nærområdet.

Det handler om at sikre, at vi både har gode offentlige og private friplejehjem i Sønderborg Kommune, så der som ældre reelt er noget at vælge imellem. En god balance mellem kommunale og friplejehjem med hver sin profil og fokus, vil også være med til at sikre en større bredde i tilbuddene til ældre og deres pårørende, når beslutningen om livets sidste hjem skal træffes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er derudover vigtigt for vi fem partier, at der generelt sker et løft af ældreområdet i Sønderborg Kommune. Gennem de senere år er der gennem demografi-puljen tilført flere penge svarende til den takt i hvilken der er blevet flere ældre, men serviceniveauet som sådan er ikke løftet. Vores medarbejdere løber stadig stærkt, der er højt sygefravær og mange ældre oplever, at der er mange og skiftende plejere omkring deres hjem. Det må og skal vi gøre bedre. Derfor ønsker vi fem partier at sikre flere penge til ældreområdet ved at reducere i bureaukrati og få flere i arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi fem partier ønsker også mere frit valg i ældreplejen og flere områder, hvor pengene følger den enkelte ældre, så den enkelte ældre i videst muligt omfang kan få den seniortilværelse og ældreliv som vedkommende ønsker.

Som en del af et styrket frit valg ønsker vi også, at der ses på hvordan opgaver på ældreområdet fremover udbydes, så der kan sikres flere reelle valgmuligheder. Vi ønsker en ældrepleje, hvor værdighed, omsorg og kvalitet er i højsædet, og hvor den enkelte ældre møder færre men velkendte plejere. Vi støtter at organisere hjemmeplejen i mindre og selvstyrende teams, hvor den enkelte medarbejder også fagligt får større muligheder, og hvor vi forhåbentligt kan nedbringe sygefraværet, styrke arbejdsglæden og sikre en bedre rekruttering af medarbejdere til ældreplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan og skal løfte vores ældrepleje, sikre frit valg og moderne tilbud, der matcher den enkelte ældres ønsker. Det skylder vi de ældre, der har knoklet for at bygge vores samfund op. De skal trygt kunne stole på, at vi tager os godt af dem i alderdommen og at vi sikrer, at de kan vælge det tilbud, der passer dem.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...