KV21: Bruno Clausen fortæller om sine unikke mærkesager

28. oktober 2021 KV21

Bruno Clausen fra Alsisk Parti vil slå et slag for en fast forbindelse mellem Nordals og Jylland, hvis han får stemmer nok ved kommunalvalget den 16. november.

”Der kommer flere fra Jylland til Als end der gør fra Fyn, så der er en stor garanti for, at en bro mellem Nordals og Jylland vil blive brugt. Især når det store ferieresort åbner”, siger Bruno Clausen. Pengene findes ved at bevare færgen mellem Fynshav og Bøjden. Der spares jo en del, når der ikke skal bygges mellem Als og Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Nordals er der E’Kleinbahn.

”Vi skal have lagt skinner, så den kan køre i fast rutefart til Sønderborg”, siger Bruno Clausen.

Bruno Clausen vil også sætte ProjectZero i bero i nogle år.

”Der er ingen grund til at bruge tanker og krudt på at lave noget, der alligevel kommer af sig selv. Vi får det hele, hvis bare vi venter på klimaministeren. Når han har rullet sine tiltag ud, så kan vi se, om der er noget mere, som ProjectZero kan gøre for borgerne”.

Kandidaten sidder i Ældrerådet og det gør han alene af den grund, at de ældres muligheder og forhold optager ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg ser meget gerne, vi får et Hospice på Als. Jeg ved ikke helt, hvordan vi gør det, men det kan ikke være helt umuligt”, siger han.

Og debatten om hjemmeplejen har han også fulgt.

”Og jeg mener bestemt, at vi skal have så mange hjemmepleje-leverandører ind som muligt. Det er en garanti for levering, hvis en af dem pludselig drejer nøglen. Der kommer altid nye efter dem, som falder”.

Når det gælder kollektiv trafik, så vil Alsisk Parti have gratis busser. Når det er gratis at køre med, så bliver de fyldt med passagerer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og der skal selvfølgelig være kunst og kultur i kommunen. Men Byrådet skal da ikke give underskudsgaranti eller støtte til foreningers koncerter med tidligere popstjerner”.

Bruno Clausen har tænkt en del over det med stemmefordelingen, når der er sat krydser på stemmesedlerne.

”De populære kandidater får så mange stemmer, at de trækker andre kandidater med sig i Byrådet – og det gør, at der kommer en del med, selvom de faktisk ikke har vælgernes opbakning. Det synes jeg nu ikke, er fair”.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...