KV21: Byrådet så alvorligt på især én klage over valgproceduren

9. december 2021 Politik

Byrådsmedlem fra Venstre, Vivi Brit Nielsen blev hovedperson, da Byrådet torsdag skulle behandles en klage, som var rettet mod hende selv.

Klagen var skrevet af valgstyreformanden i Humlehøj Hallerne, Ganeswaran Shanmugaratnam fra Socialdemokratiet, som mente at Vivi Brit Nielsen ikke passe sin opgave som valgtilfordnet på ansvarlig vis.

“Der står, at Vivi Brit Nielsen forlod valgstedet i utide for selv at stemme på et andet valgsted og der står, at hun forlod valgstedet igen klokken 20”, sagde borgmester Erik Lauritzen og fortsatte:

“Forvaltningen har fået en udtalelse fra Vivi Brit Nielsen, som har fortalt, at hun havde fortalt Ganeswaran Shanmugaratnam, at hun ville køre i en time for at stemme – og når hun gik hjem klokken 20, så skyldes det, at det var aftalt, at hun gjorde det”.

“Der er intet forkert i at man forlader et valgsted i en tid og det er heller ikke alle tilfordnede, som deltager i optællingen af stemmer. Derfor anbefaler forvaltningen, at vi ikke foretager os videre”, sagde borgmesteren.

Vivi Brit Nielsen tog selv ordet og fik sagt, at de anklager, som Ganeswaran Shanmugaratnam skrev i klagen, ikke hører nogen steder hjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er aldrig tidligere blevet kaldt racist og jeg er heller ikke en løgner. Det er virkelig grove beskyldninger”, sagde hun.

Den næste klage var rettet mod Ganeswaran Shanmugaratnam og ifølge fire klagere har han blandt andet vist vælgere, hvor han eget navn stod på stemmesedlerne. Klagerne mener, han guidede vælgere til at sætte kryds ved ham selv.

Forvaltningen mener ikke, at sagen er belyst godt nok til, at Byrådet kan gøre noget.

“Men når fire forskellige personer fra fire forskellige partier, har skrevet under, så må der være noget om sagen og det ville klæde valgformanden at undskylde”, sagde Tage Petersen fra Venstre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så trak valgformanden bare ‘racismekortet’ og det er skidt”, lød det fra Aase Nyegaard og tilføjer, at der også for fire år siden blev klage over selvsamme valgstyreformand.

“Det er nemlig ikke første gang, så vi skal være mere omhyggelige med at udpege valgtilfordnede og valgstyreformænd”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Herefter tog Ganeswaran Shanmugaratnam selv ordet:

“Mange af vælgerne, som stemmer i Humlehøj Hallerne kender mig og er mit navn ikke på stemmesedlerne, så kommer de ikke – og fordi de ikke kan læse mit navn, så spørger de, hvor det står. Jeg mener, at dem, der klager, bare er jaloux”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fik flere til at bede om taletid og den første, som fik ordet, var Peter Hansen, som henvendte sig til Ganeswaran Shanmugaratnam:

“Du vender tingene på hovedet – og det her handler om regler og etik. Derfor er klagen alvorlig”, sagde han.

Herefter frafaldt de øvrige, som havde trykket sig ind, fordi de mente præcis det samme som Peter Hansen.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...