KV21: De blå partier er gået i fælles valgforbund

27. september 2021 KV21

Mandag formiddag afleverede Venstres formand, Karsten Schøn, papir på, at Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Konservative er i valgforbund.

“Det sender et stærkt signal om, at de blå partier står sammen”, siger borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT og hun tilføjer, at de fem blå partier vil skabe et stærkere Sønderborg, bremse udflytningen og gøre hele kommunen mere attraktiv.

Spidskandidat Marius Smoc fra Liberal Alliance siger, at aftalen om valgforbund er vigtig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er den, fordi der på den måde ikke er blå stemmer, der går til spilde. En stemme på et af de blå partier bliver en stemme til den blå lejr”.

“Vigtigst er det dog, at vi med valgforbundet viser, at blå partier står sammen”, siger Nye Borgerliges spidskandidat, Bo Kleis Christensen.

Spidskandidaten fra Konservative, Jesper Esbensen siger:

Vi har tidligere set stemmespild i den blå blok, men det kommer vi ikke til at opleve denne gang”, siger han. Ved det seneste valg var Konservative i valgforbund med Slesvigsk Parti og Kristendemokraterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkeparti er også yderst tilfredse med valgforbundet mellem de blå.

“Jeg er glad for, vi kan sige og også vise, at blå partier står sammen og der er meget, vi er enige om. Blandt andet vil vi have øget mulighederne for frit valg, styrket ældreområdet og vi vil have et anderledes Jobcenter”, siger spidskandidat Stefan Lydal.

“Vores helt store mål er naturligvis at gøre vores til, at der sker et systemskifte i Byrådet. Det kræver et blåt flertal og det er i sidste ende op til vælgerne”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

De blå partier er enige om at arbejde for:

Bedre drift af kommunen – reduktion af bureaukrati og administrationsudgifter, så der er råd til at styrke kernevelfærden – børn, skole, handicap- og ældreområde.

Investeringer i hele kommunen, så udvikling og vækst kommer hele kommunen til gavn

Sønderborg kommune skal fortsat styrkes som en erhvervsvenlig kommune, hvor såvel etablerede som iværksættervirksomheder oplever bedre rammevilkår

Styrkelse af frit valg og ligebehandling af offentlige henholdsvis private aktører på såvel børne, skole, ældre og andre områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kedelige bundplacering som den kommune i Sydjylland, der har færrest ikke-vestlige indvandrere i beskæftigelse skal ændres. Der skal stilles krav og folk skal mødes med forventninger om, at de lærer dansk, kommer i arbejde og er selvforsørgende.

De fem partier ønsker også en kommune, hvor borgerinddragelsen bliver reel, og det brede politiske samarbejde genskabes. Og så skal kommunen drives bedre og mindre bruges på bureaukrati og administration, så pengene istedet kan bruges på at styrke skoleområdet og sikre en værdig ældrepleje med mere frit valg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tekniske valgforbund ændrer ikke på, at der er tale om fem forskellige partier, der stiller op i hver deres ret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...