KV21: De personlige stemmer tælles ikke en ekstra gang

24. november 2021 KV21

Venstres Peter Thomsen og Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti fik onsdag et nej fra Byrådet, så endnu en optælling af de personlige stemmer i forbindelse med kommunalvalget kommer ikke på tale.

På valgaftenen fik Peter Thomsen at vide, at han havde fået 466 personlige stemmer og ved den ekstra gennemgang i onsdgs, så viste det sig, at havde fået 11 stemmer færre. Derfor ønskede han en omtælling – og Jan Rytkjær Callesen ville have talt alle Dansk Folkepartis kandidaters stemmer om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det vil være forkert af os at gå imod forvaltningens indstilling, som er, at de personlige stemmer ikke skal tælles endnu en gang og jeg vil lige minde om, at det kan føre til, at hvilken som helst kandidat kan fremover bare kan bede om en omtælling, hvis vi ikke følger forvaltningen”, sagde borgmester Erik Lauritzen og tilføjede, at en omtælling kommer til at koste op til 350.000 kroner.

Kommunaldirektør Tim Hansen fortalte, at det var politikernes eget ønske at få de personlige stemmer på valgaftenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi havde fortalt, at de ville være forbundet med en lille usikkerhed”, sagde han videre.

Et enigt byråd besluttede, at de personlige stemmer ikke skal tælles igen.

Du kan se byrådsmødet på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...