KV21 – Debat: SOSU-uddannelse – hvor skal eleverne komme fra?

28. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Faisal Shojai, Radikale Venstre, skriver: 

Det er glædeligt, at Socialdemokratiet i Sønderborg nu sætter gang i uddannelsen af flere SOSU-hjælpere. Det vil vi som radikale gerne være med til at bakke op om både kommunalt og regionalt.

For nye tal fra FOA viser, at Sønderborg Kommune vil mangle 500 medarbejdere i plejesektoren i 2028. Det er betydeligt flere end de fleste andre kommuner i Region Syddanmark.

Problemet med Socialdemokratiets forslag er imidlertid, at det er overordentligt vanskeligt at tiltrække studerende til uddannelsen. Således er der allerede nu en meget begrænset opmærksomhed for erhvervsuddannelsen indenfor omsorg, sundhed og pædagogik. Det gælder også indenfor de politiske partier, som ikke har vist uddannelsen nævneværdig interesse. Vi vil derfor opfordre til, at uddannelserne kommer meget mere i fokus både under og efter et valg.

For der skal gøres meget mere for at tiltrække studerende. Desuden skal der frem for alt gøres en markant større indsats for at fastholde medarbejderne i ældreplejen, end det er tilfældet i Sønderborg Kommune.

FOA har en løsning. Fagforeningen foreslår, at seniorer i faget kan gå 80 procent ned i arbejdstid med 90 procent løn og 100 procent pensionsindbetaling.

Vi mener også, at Sønderborg Kommune skal se uden for kommunegrænsen og at lade sig inspirere af, hvad andre kommuner gør. Således har man i Frederikssund Kommune ansat unge til at skabe aktiviteter for de ældre på to omsorgscentre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er med til at give de unge mulighed for at indtænke plejesektoren i et fremtidigt job og se værdien ved at være sammen med ældre.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...