KV21 – Debat: Der skal være SFK’ere på alle overbygningsskoler i hele kommunen

19. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Erik Lorenzen, Socialdemokratiet, skriver: 

Ved kommunesammenlægningen i 2006 blev de syv kommuners ungdomsskoler lagt sammen til én enhed, som i dag er en del af Ungecentret på Ørstedgade. Det gav rigtig god mening dengang, at samle resurser, medarbejdere og syv forskellige kommunale tilbud for at give et mere ensartet ungdomsskoletilbud uanset hvor i kommunen man bor. Men med centraliseringen gik noget også tabt. Før 2006 var Ungdomskolen synlig og aktiv på alle overbygningskoler og derfor let for de unge at komme i kontakt med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem en årrække har vi i ungdomsskolen løbende decentraliseret og genskabt det nære og tilgængelige ved at placere en skolefritidskoordinator, SFK’er, på nogle af Sønderborg kommunes overbygningsskoler. De fleste overbygningsskoler på Als og i Sønderborg by er blevet tilgodeset med en SFK’er, men de resterende seks overbygningsskoler skal med.

Økonomien til de nuværende SFK’er er fundet internt ved konvertering af lederstillinger til almindelige medarbejdere og ved at SFK’eren fungerer som den ansvarlige i ungdomsklubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg arbejde for, at vi får sat penge af i de fremtidige budgetter, således at skolerne i Gråsten, Broager, Nydam, Dybbøl, Augustenborg og Ulkebøl også kan blive tilgodeset med en SFK’er.

Ungdomsskolen kan godt være medfinansierende, men kan ikke løfte det alene.

Jeg er sikker på at Ungdomsskolen vil kunne mindske fravær, kriminalitet og mistrivsel. Og lige så sikker på, at Ungdomsskolens mange tilbud vil fremme inklusion samt de unges trivsel og skoleglæde.

Redaktionen: Erik Lorenzen er også formand for Ungdomsskolens bestyrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...