KV21 – Debat: DF vil forandre hjemmeplejen

27. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Dorthe Mehlberg, Dansk Folkeparti, skriver:

Der vil blive ved med at komme flere og flere ældre, og vi er derfor nødt til at tænke anderledes. Vi er nødt til at tiltrække flere medarbejdere til faget og finde en måde at fastholde de nuværende medarbejdere på.

Vi skal have flere i uddannelse med voksenelevløn, da mange, som ønsker at skifte branche, allerede har stiftet familie og har dermed ikke økonomi til at gå på SU, også selvom det kun er i en periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

De bør efterfølgende have ansættelsesgaranti indenfor ældreområdet.

Dog skal vi ikke udskamme de ufaglærte indenfor faget. Der skal derimod tages godt hånd om dem, så de har lyst til at fortsætte deres ansættelse. Desuden kan de ufaglærte være potentielle uddannelsessøgende indenfor ældreområdet, hvis de oplever arbejdet inspirerende og anerkendende.

Vi har også en forpligtelse til at give arbejdsmiljøet et løft. Medarbejdere føler sig utilstrækkelige, løber stærkt hver eneste dag, og opgaverne er mange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal ud af den firkantede systemverden og indse, at ældreplejen hører til i livsverdenen. Medarbejdere skal have lov til at tilrettelægge sin egen tid, ud fra den enkle borgers behov, til gavn for både medarbejder, den ældre og deres pårørende.

Vi skal altså sætte medarbejderene fri i deres job.

De er voksne mennesker og kan sagtens selv tænke i deres daglige virke.

Tiderne på kørelisterne er en stor stressfaktor for medarbejderne. De skal slettes, og vi skal stole på at medarbejderne sagtens selv kan planlægge sit arbejde ud fra borgernes ønsker og behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejderne skal have mere ansvar og frihed til selv at planlægge deres arbejde og have større indflydelse på deres vagtplan. Det giver større fleksibilitet og arbejdsglæde.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...