KV21 – Debat: Er lokal-lister stadig aktuelle?

13. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Svaret er ja – og måske mere end nogen sinde. Den politiske polarisering og blokdannelse i landspolitik smitter også af på den kommunale politik. Da ideologien er i højsædet, er den også i nogen eller i høj grad med til at bestemme hvem vi primært vil søge imod i et samarbejde.

I Fælleslisten er vi ikke ideologisk funderet, men vi er tværpolitiske i den yderste og bedste forstand.

Fælleslisten blev dannet i 2005 ved en sammenlægning af lokal- eller borgerlister i de tidligere syv  kommuner. Disse lokallister har en stolt tradition helt tilbage fra den første dannedes i 1966.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tidens løb udviklede de sig i retning af tværpolitiske lister, hvilket også kendetegner nutidens Fællesliste i Sønderborg.

Fælleslisten fulgte med til Sønderborg efter kommunesammenlægningen, og måske glemte vi i farten vores lokale fundament. Nu vil vi tilbage til vore rødder – tilbage til det lokale og de små samfund.

Vi vil ikke fortælle hvad der er bedst for borgerne. Tværtimod vil vi lytte til borgerne, lytte til ønsker og bekymringer, og bære dem frem. Ikke alle kan få deres ønsker opfyldt, men man bør arbejde frem imod at flest muligt inddrages og tilgodeses.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er lidt mere tidskrævende, men vi ser en klar fordel i at udvikle kommunen sammen med borgerne, der bor her. Resultater opnået med samarbejde med borgerne giver efter vores opfattelse de bedste og mest holdbare resultater. Kommunalpolitik skal føres, hvor borgerne bor og lever og hvor deres liv er.

Fælleslisten vil fremover gøre alt hvad vi kan for at få politik ud til, og blandt, borgerne – ikke kun tre måneder hvert fjerde år, men også – og måske især – i de fire år der er mellem valgene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49