KV21 – Debat: Erik Lorenzen reagerer på debatindlæg fra Liberal Alliance

2. november 2021 KV21

Byrådskandidat Erik Lorenzen, Socialdemokratiet, skriver:

Jo, Dorthe Wildt Nielsen fra Liberal Alliance, jeg var tilstede på debatmødet forleden og jeg kan garantere for, at jeg ikke var alene om den oplevelse, jeg gik hjem med fra mødet. Der var en udbredt kritik af folkeskolen og en forherligelse af friskolerne fra de borgerlige partier.

Folkeskolen er ikke perfekt og gudskelov for det. Der er plads til forskelligheder og det skal der blive ved med at være, både fagligt og socialt. Jeg står – på godt og ondt – 100 procent bag folkeskolen. Der er udfordringer, ja og det samarbejdes der løbende på at finde løsninger for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkeskolen har ikke samme mulighed som friskolerne, at de kan vælge de elever/forældre, de ønsker og fravælge dem der er uønsket.

Jeg prøver ikke at give partiet Venstre skylden for noget som helst. Jeg prøver blot at sige, at det ikke kan være et enkelt parti i byrådet, der har hverken ansvaret eller æren af, hvor folkeskolen er i dag.

I maj 2017 besluttede et enigt Byråd helhedsplanen ’Kvalitet i dagtilbud og folkeskole’. Lige siden er det et enigt Byråd, der har vedtaget de årlige budgetter, tiltag og ressourser, der er tilført folkeskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Min pointe er, at når nu Venstre samtidig også har haft formandsposten i Børne- og Uddannelsesudvalget i de seneste fire år, hvorfor er der så ikke kommet forslag fra den borgerlige side i Byrådet, når det nu ser så slemt ud, som det borgerlige valgforbund med Venstre i spidsen, er så enige om.

Hvad er det for forslag, til alt det, der kan gøres ’bedre’ i folkeskolen, der er blevet nedstemt af den så  ’magtfulde’ socialdemokratiske gruppe i udvalget og Byrådet?

Der må jo være masser af eksempler der kan hives op af skuffen – eller er det bare varm luft der lukkes ud?

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...