KV21 – Debat: Fælleslisten kommer ikke med tomme løfter!

29. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

I månederne op til valget sidder løfter og gode hensigter løst, men i Fælleslisten lover vi ikke noget, vi kun måske, eller måske slet ikke, kan holde. Men der er er nogle centrale ting, vi tror på og dermed vil arbejde hen i mod.

Vi tror på de frie valg gennem hele livet. Valg af institution, skole, arbejdsplads og ældrepleje. Der skal være en bred vifte af seriøse udbydere, man kan vælge imellem. Vi tror ikke på tanken om, at kommunen skal sørge for os fra vugge til grav.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi tror på de små samfunds sammenhængskraft og at udvikling og bosætning styrkes med fem basale behov: Skole, dagligvarebutik, forsamlingshus fritidsfaciliteter og offentlig transport.

Vi tror på en bedre hverdag for børn med særlige behov. Vi tror på deres evner og på muligheden for at udnytte disse evner. Vi tror på at individuel proaktiv støtte med automatisk opfølgningen gennem barnets udvikling mod voksen.

Vi tror på at kommuneskoler og friskoler kan lære af hinanden og dermed blive samarbejdspartnere i stedet for konkurrenter. Vi tror på det gensidige samarbejde mellem alle typer skoler og forældre førende mod bedre skoler for alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi tror på den grønne rene natur med righoldigt vildt dyre- og planteliv. Vi tror på CO2 neutralitet i 2029 og hilser alle initiativer velkommen. Vi tror på frisk luft, rent vand og fri natur – også til vore børnebørn.

Vi tror på at den negative befolkningsudvikling kan vendes. Vi tror på at øget erhvervsudvikling og flere uddannelsesmuligheder er vejen frem, og at vi som kommune kan vende udviklingen med en proaktiv indsats.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...