KV21 – Debat: Fælleslistens formand takker kandidater og støtter

25. november 2021 KV21

Formand Aksel Jespen, Fælleslisten, skriver:

Kommunalvalget er nu overstået og vi kan konstatere, at Fælleslisten ikke fik stemmer nok til en plads i det nye byråd. Det har hele tiden været klart, at det ville være en svær opgave at sikre Fælleslisten i byrådet. Når en kendt profil stopper og nye kandidater skal tage over, så er det op ad bakke.

Ikke desto mindre har Fælleslistens nye kandidater taget udfordringen op og gjort et kæmpearbejde i valgkampen, trods de vanskelig vilkår. Fælleslistens kandidater har arbejdet sammen som et godt hold og har gennemført en fin valgkamp, som vi kan være tilfredse med og stolte af. Også pressen og politikerkolleger har anerkendt den indsats, som Fælleslistens kandidater har ydet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil jeg – på Fælleslistens vegne – udtrykke en stor tak til vore kandidater og de der har støttet dem, for på den måde at anerkende den store indsats der er ydet. Det var en indsats imod alle odds, men stor respekt for at I tog kampen op alligevel.

Men valget har alligevel været en succes for Fælleslisten, trods manglende mandater. Med det nye kandidathold er det nemlig lykkedes at sætte gang i det generationsskifte, som er en forudsætning for at Fælleslisten i fremtiden kan være en del af det politiske landskab i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Generationsskiftet var det vigtigste ved dette valg. Nu gælder det om at fortsætte og fuldende generationsskiftet, så Fælleslisten står godt rustet til næste valg. Og det arbejde starter nu.

Til forskel fra mange andre lokallister, så er Fælleslisten ikke en protestliste eller en enkeltsagsliste. Fælleslisten er parat til at tage det lange, seje træk for at bidrage til kommunens udvikling og befolkningens livskvalitet, med udgangspunkt i lokale værdier. Lokale værdier har hele tiden været i centrum og vil fortsat være kernen i Fælleslistens arbejde.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...