KV21 – Debat: Har Ellen Trane Nørby mon skudt sig selv i foden?

9. september 2021 KV21

Spidskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Er det bare mig der synes, at Ellen Trane Nørby skyder sig selv i foden i forbindelse med sin ‘frit valg-kampagne’. Hun og Venstre gør et stort nummer ud af, at ældre i Gråstenområdet nu skal skifte udbyder af hjemmehjælp. I bedste fald, hvilket synes at være glemt i debatten, kan de ældre jo beholde de hjemmehjælpere de havde før.

Men min indvending er, at det er Venstre selv, der via lovgivningen på Christiansborg har villet, at der skete konkurrenceudsættelse af de offentlige serviceydelser på ældreområdet. Det er en ideologisk mærkesag for Venstre, for så får man ‘den bedste kvalitet til den billigste pris’. Et ideologisk mantra der er indkodet i enhver sand Venstremand- og kvindes DNA.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men når virkeligheden så melder sig, og ‘de rigtige’ ikke vinder en udbudsrunde, fordi de ikke er de billigste, som det skete for diakonerne i Gråsten, så mener Venstres borgmesterkandidat pludselig, at sådan var det ikke ment.

For nu er ‘det frie valg’ pludselig mere vigtig end prisen på hjemmeplejen. Jeg ved godt, der er valgkamp og man skal skabe kant til de andre partier. Men det giver ingen mening, at Venstre vil gennemtvinge udbud af hjemmehjælpen, når man alligevel ikke vil acceptere udfaldet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forhåbentlig sidder skuddet så yderligt, at Ellen Trane Nørby ikke bliver halt.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Kultur, Sønderborg

I Christianskirken hørte børnene at Jesus er meget ældre end julemanden

7. december 2022 Kultur

Onsdag morgen var børn fra sognets børnehaver, vuggestuer og dagplejere til julegudstjeneste i Christianskirken. Børn fra børnehaven Goethesgade gik Lucia og børn fra børnehaven Toften lavede krybbespil. Sognepræst Lars Astman Smedemark fortalte om julen og organist Ilona Lobmayer spillede. Tove Holm sang for og fungerede også som ‘færdselsbetjent’, så engle, hyrder og andre kom rigtigt […]

Læs mere...