KV21 – Debat: Hetzen mod de almene boliger fortsætter

9. november 2021 KV21

Byrådskandidat Johanna-Maria Precht, Enhedslisten, skriver: 

Forleden var Morten Messerschmidt sammen med sine lokale DF-partivenner på spadseretur gennem Stenbjergparken.

Det er byrådsmedlem Stefan Lydal nemlig en torn i øjet, at Stenbjergparken – på grund af et beboerantal under 1.000 – ikke nåede at komme på ghettolisten, når nu området er beboet af mange mennesker fra suspekte ‘ikke-vestlige’ lande og desuden huser førtidspensionister og andre mennesker på overførselsindkomster, uden uddannelse eller med en plettet straffeattest.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu skal Messerschmidt gøre sit på Christiansborg for at ghettokriterierene bliver ændret, så at også boligområder under 1.000 beboere kan havne på ghettolisten og dermed delvis rives ned.

Nedrivningsplanerne for Nørager kommer til at presse lejeboligmarkedet i Sønderborg enormt, og ja, flytning af Nøragers beboere til andre almene boligområder vil belaste disse i henhold til de – helt og aldeles urimelige – ghettokriterier.

Det viser jo bare, hvor uigennemtænkt hele ghettolovgivningen er og dermed at de på ingen måde et værktøj til at forbedre beboernes vilkår eller løse nogle sociale problemer. Det eneste denne lovgivning fører med sig, er en endnu større mangel på betalbare boliger til almindelige lønmodtagere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange af beboerne i de almene boliger arbejder i kronisk dårlig betalte servicefag. Hvad med at bede Messerschmidt om at kæmpe for bedre løn for ansatte i pleje-, rengørings- eller transportsektoren?

Det ville være et konstruktivt tiltag for beboerne i de såkaldte ghettoer.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...