KV21 Debat: Hvad er Fælleslistens mission?

26. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

For nogen tid siden kunne man læse at antallet af opstillede lokallister var i tilbagegang, hvilket formentlig er det rigtigt.

Fælleslisten i Sønderborg har være mere levedygtige end mange andre, og vores historie går da også længere tilbage en mange andres.

Den første borgerlige fællesliste blev dannet i de tre små kommuner Ullerup, Nybøl og Sottrup i 1966. Der har siden været lokallister i flere andre kommuner. Ved valget i 2001 opnåede lokallister og fælleslister 14 ud af 88 mandater i de dengang syv kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med kommunesammenlægningen dannedes Fælleslisten for Sønderborgområdet i 2005.

Vi er ikke en protestliste, den har slået os op på en enkeltsag. Derimod har vi gennem alle årene stået for den lokale repræsentation i byrådet. Vi har været den borgernære lokalliste der ikke er styret af politiske ideologier, men styret af hvad vi ser, oplever og hører borgerne fortælle. Og det vil vi fortsætte med.

Det centrale omkring kommunalpolitik er jo netop, at de beslutninger der træffes har direkte betydning for de enkelte borgere og deres liv. Derfor skal der også lyttes til dem – helst inden beslutningerne træffes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslisten står ikke så stærkt som vi har gjort, men vi tror også et byråd uden en tværpolitisk lokalliste bliver fattigere.

Fælleslisten lover ikke noget midt i valgkampen. For vi skal ikke fortælle borgerne hvad de har brug for. Det skal de fortælle os. Og det er så vores mission at bære det videre.

Med vores nye hold håber vi fortsat at kunne repræsentere dig som borger, de små virksomheder, det lokale og det borgernære.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...