KV21 – Debat: Hvad har Venstre gjort for folkeskolerne i Sønderborg?

31. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Erik Lorenzen, Socialdemokratiet, skriver: 

Forleden havde Sønderborg Lærerkreds inviteret til debatmøde om folkeskolerne i Sønderborg Kommune. De borgerlige partier – med Venstre i spidsen – kritiserede i den grad folkeskolerne for ikke at levere resultater, der er gode nok.

I de seneste otte år var det i deres øjne kun gået ned af bakke under Socialdemokratiets og borgmester Erik Lauritzens ledelse. Fremhævet blev mange gange privat- og friskolerne for alt det gode de kan og at folkeskolerne skulle samarbejde og lære af de private skoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er helt uenig.

Vi har vidt forskellige rammer for at drive skole. Folkeskolerne kan godt selv. De skal ikke tales ned.

77 procent af Sønderborg Kommunes børn og unge er brugere af folkeskolen og de fleste elever trives rigtig godt.

Hvis vi ser på de fem bedst placerede skoler på den seneste opgjorte rangliste, hvor de socioøkonomiske faktorer indregnes, er pladserne 1, 2, 3 og 5 besat af vores folkeskoler. Tankevækkende også, at når temaet var folkeskolen, at en af de 11 kandidater til byrådet ville have mere hjemmeundervisning, fem af de 11 kandidater enten brugte eller havde kontakt til en friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det dem, der skal stå for udviklingen af vores folkeskole i de kommende fire år. Jeg kan da blive helt bekymret. For hvilken interesse har de for at udvikle folkets skole, når de ikke selv vil bruge den.

Tankevækkende også at Venstres spidskandidat kritiserer kvaliteten i folkeskolen, når Venstres nuværende byrådsgruppe gennem hele fire år har haft muligheden for at gøre folkeskolen bedre, eftersom de har været medunderskrivere af budgetterne alle fire år.

Faktisk har der også siddet en Venstremand på formandsposten i Børne- og Uddannelsesudvalget de seneste fire år og dermed har Venstre også haft alle muligheder for at gøre folkeskolen bedre, hvis det virkelig skulle stå så slemt til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Venstres spidskandidat skyder åbenbart gerne sine egne folk for at ramme den siddende borgmester.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uncategorized

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uncategorized

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...