KV21 – Debat: I det kommende byråd er der ikke enighed om alt

8. december 2021 KV21

Kommende byrådsmedlem Jimmy Simonsen, Venstre, skriver:

Som de fleste ved, så er der landet en bred konstituering i Sønderborgs kommende byråd. En aftale hvor det har været vigtigt, at vi kunne se os selv i det politiske grundlag og det mener jeg bestemt også at vi kan, takket være Ellen Trane Nørbys vedholdenhed og gåpåmod i forhandlingerne.

Det er også vigtigt at pointere at denne konstituering ikke kan sammenlignes med det siddende byråds tekniske konstituering, fordi vi er seks forskellige partier i byrådet, som selvfølgelig skal have frihed til at forfølge egne mærkesager og værdipolitik. Vi er ikke enige om alt.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg glæder mig helt vildt til den 1. januar, hvor mit politiske arbejde vil foregå som medlem i Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget – to af de store områder i kommunen.

Arbejdet i Arbejdsmarkedsudvalget vil ligge mig helt naturligt med min erfaring fra mit arbejdsliv og iværksætteri samt mit virke som virksomhedsejer.

Udfordringer er der nok at tage fat på, især når vi ser på arbejdsmarkedet som hungrer efter arbejdskraft i øjeblikket, vi har for mange på passiv forsørgelse, hvor vi skal være bedre til at stille krav til dem. Ikke mindst vores unge mennesker, som ikke er i arbejde eller kommet i gang med en uddannelse, der har vi en fælles forpligtelse og ansvar for at få dem alle videre og med i arbejdsfællesskabet, til glæde for den enkelte og kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børn og Uddannelse har været en del af mit hjerteblod i hele valgkampen, især vores fri- og privatskoler har haft mit fokus, men det betyder ikke at folkeskolerne er hverken gemt eller glemt, der pålægger en del arbejde i modernisering og renovering i de kommende år og en evaluering af helhedsplanen for skoler og dagtilbud.

Arbejdet med Masterplanen for Nordals bliver vildt spændende, hvor det vil handle om retningslinjerne for udvikling af Nordborg by i de kommende år, så Nordborg er klar til resortet åbner i 2024.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre forskellige opgaver som er med at udvikle vore fælles kommune.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Universe: Sky Trail er blevet en etage højere

20. januar 2022 Erhverv

Gæster, der besøger Universe Science Park efter den 9. april, kan opleve, at den ellers i forvejen høje klatrebane Sky Trail er blevet en hel etage højere. En af parkens store investeringer til sæson 2022 er at udvide kapaciteten og hele oplevelsen omkring den populære klatrebane Sky Trail, så endnu flere gæster kan udfordre dem […]

Læs mere...