KV21 – Debat: Konservative forklarer SF markedskræfternes betydning

8. september 2021 KV21 Skrevet af: Redaktion

Spidskandidat Jesper Højmark Esbensen, Konservative, skriver:

Som Poul Schlüter helt rigtigt sagde så er ideologi noget bras. Specielt når man trækker en ideologi til det yderste. Ideologier er gode til at optrække de underliggende tankegange, der ender ud i de forslag vi kommer med. Og som Jørgen Jørgensen skriver, viser hvordan man gerne ser samfundet indrettet.

Jørgen Jørgensen få tillagt mig mange holdninger i hans indlæg, herunder at jeg skulle være liberal. Begrundet i at jeg ønsker at bruge markedskræfterne til at frembringe flere billige og relevante tilbud til de ældre i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Markedskræfter er et værktøj i den konservative værktøjskasse. Når man indretter samfundets regler, så det der gavner den enkelte, flugter med fællesskabets behov, sætter man store kræfter fri. Kræfter der f.eks. på 1,5 år har skaffet os en pallette af Coronavacciner.

Gud, konge og fædreland er kernen hos de konservative og det er inden for de rammer, som fællesskabet udstikker, at markedskræfterne får lov at regere i afpassede mængder. Rammer der giver en konstruktiv konkurrence, som giver os valgmuligheder og velfærd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alternativet er en central planlægning, der ned i mindste detalje bestemmer hvad man må få og hvornår. Det gør os muligvis lige, men næppe lykkelige.

Konservative ønsker en stærk stat der kan forsvare vores geografiske område, så vi her kan lave de regler vi finder, er bedst for vores samliv. Et stærkt politi der sørger for at reglerne bliver overholdt af alle. Reglerne vil udspringe af vores kultur. Derfor er kultur og de tanker vi har om hinanden vigtige. Det ligger os på sinde, hvem vi lukker ind og at vi kan bevare vores kultur. Det ligger os på sinde, at der er børn, der kan overtage og at de overtager en verden bedre end den vi fik. Og så ligger gamle, svage, børn og mennesker der har været uheldige i livet os på sinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dagens Danmark er der ingen, der behøver at lide nød. En rigdom som vi i høj grad kan tilskrive markedskræfter.

Som Poul Schlüter, er jeg en praktisk mand og jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skal lukke private ind i kommunens funktioner med alle de gode ideer, de bliver nødt til at have for at være en del af spillet.

Kommunen skal til gengæld blive bedre som indkøber. Den skal kunne lave kontrakter der opfylder målene, og kvalitetssikre det leverede. Den skal have tillid til at private også kan brænde for at være noget for de ældre – ud over at de driver en forretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

At man ønsker at involvere private virksomheder i løsningen af opgaverne, betyder ikke, at man slipper de ultraliberale kræfter løs.

Jeg håber, det vil overbevise Jørgen Jørgensen om, at jeg er stok-konservativ. Måske Jørgen Jørgensen vil forklare, hvor hans principper for hvor grænsen imellem kommunens og de privates opgaver går.

Kommunen kommer nemlig aldrig til at lave alt selv.

 

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...