KV21 – Debat: Politikere og forvaltninger lytter ikke til de mindre virksomheder

18. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Stine Marie Duus Petersen, Fælleslisten, skriver: 

Når jeg bevæger mig rundt på de sociale medier eller læser nyheder, støder jeg dagligt på borgere, der ikke føler sig hørt af vores kommunale instanser, herunder jobcenter, forvaltninger og ikke mindst politikerne.

I sidste uge var jeg til valgmøde med mange virksomhedsejere og også her kunne jeg spore en utilfredshed, fordi forvaltningen og i særdeleshed politikere aldrig svarede på henvendelser. Det stod dog klart, at der var én lille forskel. Jo større virksomhed, jo nemmere kunne man få kommunen i tale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg driver selv virksomhed sammen med min mand og vi har også haft en kamp med Teknik- og Miljø-forvaltningen igennem tre år, hvor vi mærkede, at vores relativt lille virksomhed ikke betød helt så meget som andre større virksomheder.

Jeg ved godt, at de der klager, ofte råber højere end de tilfredse, men er det virkelig tilfredsstillende, at så mange mennesker ikke føler sig hørt?

Fortjener vi ikke alle en lige behandling, uanset indkomst, virksomhedsstørrelse eller bopæl?

Artiklen fortsætter under annoncen

Fortjener vi ikke alle, at vores folkevalgte svarer på henvendelser?

Som konsekvens af mine oplevelser igennem de seneste tre år, har jeg valgt selv at stille op til kommunalvalget. Jeg ønsker at gøre en forskel for de mennesker, der ikke føler sig hørt. Borgerne skal kunne tage fat i både forvaltningen og i mig – som kandidat og forhåbentlig kommende byrådsmedlem – og blive hørt.

Jeg ved godt, at hverken jeg eller forvaltningerne altid kan stille alle tilfreds, men alle fortjener som minimum en forklaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg og fælleslisten Sønderborg vil arbejde for, at skrivelser fra kommunen bliver på et sprog alle forstår. Alle afslag skal følges op med en god, forståelig forklaring og eventuelt med forslag til forbedringer, der kan føre til en eventuel godkendelse.

De seneste fire års borgermøder og succesen – eller mangel på samme – heraf skal evalueres og evtuelt gentænkes. Skal borgermøder holdes på et tidligere tidspunkt i processen?

Skal lokalplaner være mindre restriktive?

Skal de enkelte landsbysamfund med på råd inden forvaltningerne begynder på opgaverne?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil Fælleslisten undersøge og forandre.

Fælleslisten er en uafhængig tværpolitisk liste, hvor jeg og mine medkandidater arbejder for alle borgere i Sønderborg Kommune.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...