KV21 – Debat: SF forventer borgmesteren tager afstand fra Jan Prokopeks debatindlæg

11. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver: 

Det var noget af en sviner, tidligere borgmester Jan Prokopek Jensen levererer mod SF i sit debatindlæg her på SønderborgNYT. Man får den tanke, at manden lider af fremskreven demens. Eller hukommelsestab. Eller også er han så kynisk, at han bevidst fortæller vælgerne en løgn om en samarbejdspartner for at fremme egen vinding. Mangel på anstændighed og moral er det under alle omstændigheder.

SF sikrede ikke ved valget i 2009, at borgmesterposten gik til Aase Nyegaard, som Jan Prokopek Jensen fejlagtig påstår. Det ved han også godt. Der var nemlig borgerligt flertal et valget og de endte med at vælge Aase Nyegaard som borgmester. Og Jan Prokopek husker udmærket, vil jeg tro, at vi sammen sad på Rådhuset aftenen efter valget og ventede på at Fælleslisten skulle møde op til en forhandling om borgmesterposten. I stedet fik vi et opkald om, at de borgerlige havde peget på Aase Nyegaard som borgmester.

En uge senere fik Slesvigsk parti og SF et tilbud om at være med i konstitueringen. Slesvigsk Parti og SF sagde begge ja, under forudsætning af at vi fik tre udvalgsformandsposter. En til Slesvigsk Parti og to til SF. En meget høj pris, som Fælleslisten her betalte.

Også for høj, idet Fælleslisten ca. et år efter blev splittet, idet to medlemmer valgte at blive løsgængere, hvorved de borgerlige mistede deres flertal. Det bragte SF centralt i en rolle – som tungen på vægtskålen. Den position brugte SF til at trække socialdemokraterne ind i et samarbejde omkring de næste tre budgetter. Hvilket vi i øvrigt aldrig har fået nogen tak for. Snarere tværtimod. Hvilket Jan Prokopeks sviner er et godt eksempel på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med et gustent overlæg, ripper Jan Prokopek nu op i en 12 år gammel historie. Hensigten er klart at beklikke SF ved at bringe en række usandheder til torvs.

Med fare for at skyde sig selv i egen fod.

SF har nemlig offentligt meldt ud, senest på SønderborgNYTs tv-produktion, at vi vil pege på Erik Lauritzen som borgmester.

Det tilsagn står vi selvfølgelig ved.

Vi forventer derfor også, at Erik Lauritzen offentligt tager afstand fra Jan Prokopek Jensens sviner og falske udlægning af historien.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk