KV21 – Debat: SF klar til at genindføre gratis buskort til de unge

17. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Det er ganske underholdende at se lokale politikere slå knuder på sig selv, når de skal kommentere regeringens planer om et nyt gymnasium på Nordals. Forslaget fra regeringen kommer jo meget belejligt mit i en valgkamp – uden bagtanke selvfølgelig. Og ve den lokalpolitiker som her kort før kommunalvalget gør sig uvenner med lokale vælgere. Eller sit parti. Så selvfølgelig ser man muligheder i forslaget. Selvfølgelig gør man det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også jeg vil gerne være positiv, så jeg tilbyder mig at være den nye rektor. Jeg har immervæk en menneskealders erfaring fra gymnasiale verden.

Formålet med forslaget er sådan set prisværdigt, nemlig at får alle unge til at tage en ungdomsuddannelse. Og specielt de unge som synes, at det er langt til den lokale hovedstad og for hvem det altså er en økonomisk belastning med et årskort til bussen.

Så i stedet for de luftige planer om et nyt gymnasium på Nordals, foreslår SF den billigere løsning, at genindføre det gratis buskort alle unge, der tager en ungdomsuddannelse i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og som en bonus info, kan alle unge få syv års gratis buskort for det, som det koster at have besøg af Tour de France en enkelt dag, den 3. juli 2022.

Det er det, man kalder politisk prioritering.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...