KV21 – Debat: SF mener Venstre vil afvikle velfærdssamfundet

29. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Venstre vil afvikle det velfærdssamfund vi kender. Det lægger de ikke skjul på. Under pseudoparoler om ’frit valg’ og ’pengene skal følge borgeren’, mener de i virkelighed, at enhver må klare sig selv på markedet for køb og salg af plejeydelser.

Derfor har de borgerlige partier i 2002 fået indført, at kommunerne skal udbyde ældreplejen til private firmaer. Lige siden er plejen blevet ringere. Nu kommer Venstre så med forslaget om flere friplejehjem her i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et meget luftige forslag Ellen Trane Nørby her kommer med. Hvad er det egentlig hun vil?

Er det en privatisering af de eksisterende plejehjem, hvor et privat firma køber og driver plejehjemmet på kommercielle vilkår?

Eller vil hun omdanne de eksisterende plejehjem til selvejende virksomheder, der så har en driftsoverenskomst med kommunen?

Hvilke af de eksisterende plejehjem skal så nedlægges eller sælges?

Det får vi ingen svar på.

Under alle omstændigheder er friplejehjem en hund i et spil kegler for den kommunale planlægning og service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan også vise sig at være en bekostelig omgang for Sønderborg kommune. Hvad sker der, hvis et friplejehjem går konkurs?

Så skal kommunen have et beredskab til at tage over, når nu der påhviler kommunen en forsyningspligt?

Som SFer er min frygt, at vi vil få skabt et A- og et B-hold blandt ældre. De, der har noget på kistebunden, og dem der ikke har det. Et friplejehjem kan jo sige nej til borgere, de ikke ønsker at modtage og det kan vælge kun lukke dem ind, der har muligheder for tilkøb af de ekstra ydelser, som det private plejehjem så vil kunne sælge. Så jeg kan frygte det bliver de riges paradis.

Artiklen fortsætter under annoncen

I SF gambler vi ikke med de ældres liv og lemmer. Vi mener, en ordentlig og værdig ældrepleje skal leveres af det fællesskab, vi kalder kommunen.

Og gerne i en ny organisationsform med faste selvstyrende teams, som de ældre kender og er trygge ved.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...