KV21 – Debat: Socialdemokraters meldinger om Augustenborg-silo er forvirrende

18. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Mikkel Blønd Vestergaard, Konservative, skriver:

Jeg har svært ved at følge med i Socialdemokratiets skiftende udmeldinger om deres holdning til siloen på Augustenborg havn. Forvirringen opstår, fordi Socialdemokratiets kandidat i Augustenborg, Karen Mølbæk, ganske selv og uden forudgående debat skriver i et debatindlæg på SønderborgNYT:

”Siloen, der i mange år på godt og ondt har været byens vartegn, kan måske omdannes til en klatrevæg med et udsigtspunkt på toppen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Få dage efter præciserer borgmesteren:

”Jeg og vi Socialdemokratiet lægger os ikke fast på det ene eller andet, altså med andre ord, vi ved ikke, hvad Socialdemokratiet vil med den silo på havnen”.

Nu har Karen Mølbæk så præciseret hendes holdning. “Lad mig lige slå fast: Jeg går ikke til valg på at bevare siloen i Augustenborg! For der er større udfordringer i kommunen end en silo”.

Fair nok. Alle kan få brug for at præcisere deres holdning

Hvis Karen Mølbæk synes, der er større udfordringer i kommunen end siloen. Hvorfor skriver hun så indledningsvist om det i et debatindlæg?

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det fordi hun er banket på plads af borgmesteren?

Er det sådan Socialdemokratiet ser på lokale sager i byrådet?

Er det sådan, at hvis lokale kandidater rejser lokale sager, så får de at vide, at sådan nogle ting skal de ikke gå op i, for det er for småt?

Det kan måske forklare, at de mindre bysamfund har svært ved at finde gehør for de lokale sager, som måske ikke synes så store fra Rådhustorvet i Sønderborg.

Men jeg er bare nødt til at skære det ud i pap. For os, der bor her i Augustenborg, er en silo på havnen ikke en lille ting, Det er meget muligt, det ikke er den største sag i kommunen. Det er det så langt fra, men det skal nu ikke forhindre mig i at have en holdning til, at vi skal rive den silo væk, så snart lejemålet udløber.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den måde kan borgerne i Augustenborg regne med min og konservatives holdning. Vi vil have revet siloen ned. Nu har vi set længe nok på den og vi gider ærlig talt ikke gøre det meget længere. Siloen skal ikke være vores vartegn. Det skal slottet være.

Karen Mølbæk skriver:

”Faktisk mener jeg ikke, at politikere skal føre enkeltsagspolitik eller gøre deres valgkamp til et spørgsmål om én bygnings eksistens”.

Konservative er heldigvis i den situation, at vi både kan rumme holdninger og meninger om ældreplejen, skattetryk, kunst og kultur og samtidig rumme at vi ønsker siloen revet ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ser vi slet ikke som et problem. Vi ser det nok snarere som et kvalitetsstempel at politikere også kan rumme de nære ting.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...