KV21 – Debat: Svar på borgmesterens indlæg i debatten om biogas-anlægget

3. november 2021 KV21

Byrådskandidat Svenja Karstensen, Nye Borgerlige, skriver:

Der er mange flere som har set borgmester Erik Lauritzen forlade biogasmødet på Kværs Kro  5-7 minutter efter start – lige der hvor den dårlige stemning begyndte. Men lad den ligge, det er ikke så vigtigt. Vigtigt er den manglende indsigt i dagsorden og referat af mødet den 29. oktober 2018, som efter min mening er i samfundets og resten af byrådets interesse, for at kunne indgå i en konstruktiv dialog om Nature Energys placering af biogasanlægget i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Offentlighedsloven §6 stk.1 siger: ’I sager, hvor der vil blive truffet afgørelse af en forvaltningsmyndighed, skal en myndighed, der mundtligt modtager oplysninger vedrørende en sags faktiske omstændigheder, der er af betydning for sagens afgørelse, eller som på anden måde er bekendt med sådanne oplysninger, gøre notat om indholdet af oplysningerne’.

Og da mødet blev holdt i Magistratssalen på Rådhuset, vil jeg da mene, at der skulle være skrevet et referat. Borgmesteren kan sagtens sige, at der ikke blev truffet nogle beslutninger på mødet, og at der alene var tale om en drøftelse – men hvordan kan han nu bevise at det er sandt – uden et referat?

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har ikke skrevet, at mødet var odiøst eller at kommunen ikke skal være erhvervsvenlig – men at optionsaftalen, som er skrevet under på den 14. november 2018, er lavet på ekspropriations lignende vilkår.

En sådan aftale er kun mulig såfremt byrådet er ekspropriationsvillig.

I og med der ikke har været et punkt på dagsordenen med biogas i Kværs i den periode, mener jeg derfor, at det er i samfundets og byrådets interesse, at have kendskab til aftaler og tilsagn indgået på mødet den 29. oktober 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Sønderborg kommune ikke er i stand til at vise et referat af ovenstående møde, mener jeg, at beslutningen om placering af et biogasanlæg i Kværs, er truffet på et uoplyst og urigtigt grundlag.

I aktindsigten kan man desværre ikke se, hvem der inviterede hvem, så det er igen påstand mod påstand.

Det eneste man kan se, det er mødeindkaldelsen, som kommer fra kommunen, Byrådssekretariatet sendte den 23. oktober 2018 kl. 14:51 til Afdelingskalender Sekretariatet 1; Morten Gyllenborg; Erik Lauritzen; Sille Marcussen Dall Cc: Lodsejer sted: mødelokale Gl. Rådhus – Magistratssalen.

Betyder det så, at borgmesteren nu tilbyder private virksomheder, at de må bruge Rådhusets faciliteter samt hans og hans sekretærs tid og hjælp?

Til sidst vil jeg gøre opmærksom på, at det ikke er mig, som har beskyldt forvaltningen for noget.

Jeg synes, de gør et kæmpe stykke arbejde og de gør det rigtig godt.

Det er da ene og alene borgmesteren, som er den øverste leder og det er da også ham, som har det overordnede ansvar.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...